Mange Corona-hunde afleveres til Dyreværnet

'Corona-hunde' skaber stor bekymring hos Dyreværnet efter en stigning på 147% af indleverede unghunde på bare tre måneder.

Da danskerne blev hjemsendt, blev markedet for hvalpe støvsuget. Nu er danskerne tilbage på job, og hundene er blevet aktive unghunde. Og det er kommet bag på mange af de nybagte hundeejere.

Da Danmark lukkede ned i forbindelse med corona-pandemien i foråret 2020, blev landet støvsuget for hvalpe.

Danskerne var hjemsendt, og havde pludselig tiden til at passe et nyt firbenet familiemedlem.

Antallet af ulovligt importerede hvalpe eksploderede, da grænserne blev genåbnet, og efterspørgslen var enorm.

I dag er Danmark genåbnet og alle vendt tilbage til deres arbejdsplads. Den søde snude, der bragte glæde og gåture ind i mange hjem, er blevet teenager og tiden, som der var så meget af, er pludselig forsvundet.

Alt det fortæller Dyreværnet, fordi man har oplevet en stigning på hele 147 procent i indleveringer af unghunde de seneste tre måneder. Tallet taler sit tydelige sprog og vækker bekymring.

Kæmpe stigning

“Vi er dybt bekymrede for den udvikling, vi har oplevet de sidste tre måneder. Normalt stiger indleveringerne op til jul og her er der som regel tale om både unge og ældre dyr. I år er tendensen markant anderledes. Indleveringen af hunde, som er under to år er nærmest eksploderet og det er tydeligt, at der er tale om hunde, som blev købt under corona-nedlukningerne,” fortæller Maria Rønde, der er internatsleder.

“Når hunde bliver teenagere, pumper hormonerne rundt i kroppen. Derfor kan de have svært ved at koncentrere sig om ejeren, fordi de har så stort et behov for at udforske miljøet. De kan trække voldsomt i snoren, ‘miste hørelsen’ og humpe gæsterne. De kan pludselig blive frygtsomme overfor en masse ting, og generelt kræver de meget stimulering både fysisk og mentalt. Det kan være vanskeligt for nye hundeejere at håndtere,” fortæller Maria.

November og december er ofte de travleste måneder på Dyreværnets internater i Rødovre og i Kolding, og foreningen forventer desværre en fortsat vækst i indlevering af dyr året ud.

“Vores erfaring viser, at der ofte kommer flere dyr ind op til jul, men vi løber gerne hurtigere for at hjælpe alle de dyr, vi kan – naturligvis også coronahundene,” smiler Maria Rønde.

Først publiceret: 23. november 2021
Artiklen er sidst opdateret 28. februar 2022 kl. 11:17

Se, hvad vi ellers skriver om: