Felix Smith: Støt loven mod hvalpefabrikker

TV-værten Felix Smith har selv reddet en hund efter 7 år på en hvalpefabrik. Nu opfordrer han danskerne til at skrive under på Dyreværnets borgerforslag, så forslaget kan komme op i Folketinget.

Felix Smith støtter Dyreværnets kamp for at få en hvalpesalgslov vedtaget i folketinget. Foto: Dyreværnet.

Felix Smith med cockerspanielen Luis hos Dyreværnet. Foto: Dyreværnet.

Ligesom den kendte jægersoldat og forfatter, Thomas Rathsack, så er TV-værten Felix Smith også gået i brechen for  Dyreværnets forsøg på at få en hvalpesalgslov igennem.

Felix Smith er gået på besøg hos Dyreværnet og sat sig ind hos den dejlige cockerspaniel, Lui, der er magen til den cockerspaniel Robert, han har derhjemme.

Felix Smith røber, at han selv for 10 år siden reddede hunden Pretty, der i syv år havde stået i et bur i en dansk hvalpefabrik og bare født det ene kuld hvalpe efter det andet.

-Pretty er her ikke mere, men hun endte heldigvis med at få nogle gode år hos mig. Men jeg kan bare konstatere at hvalpefabrikkerne er her stadig. Men nu ikke mere bare i Danmark, men også i udlandet. Derfor er det så vigtigt, at vi alle skriver under på Dyreværnets borgerforslag, så Folketinget er nødt til at tage stilling og forhåbentlig vedtage hvalpesalgsloven, siger Felix Smith indtrængende.

3. største sorte marked i EU

Ulovlige hvalpefabrikker er et enormt marked i EU, og  der sælges hvert år hele 3,75 millioner hvalpe, der bliver født og opfostret under miserable vilkår. Det enorme tal gør mishandlede hvalpe til det 3. største sorte marked i EU, efter narko og våben.

Dyreværnet kæmper for at få hundehvalpeloven implementer i Danmark, akkurat som det er sket i England.

Loven skal sætte en stopper for kyniske bagmænd, der køber og sælger hunde fra hvalpefabrikker.

Foruden Felix Smith og Thomas Rathsack har tæt på 45.000 andre allerede skrevet under på Dyreværnets borgerforslag: “Freyas Lov – Hvalpesalgsloven”, og hvis forslaget kommer op på 50.000 underskrifter, skal det fremsættes i Folketinget.

Du kan se videoen HER hvor Felix Smith fortæller om sine hunden og hvorfor hans hjerte banker for Hvalpesalgsloven.

Du kan læse hvad Freyas Lov indeholder og evt. skrive under HER.

Her kan du også læse hvorfor lovforslaget er kommet til at hedde netop Freyas lov.

Først publiceret: 11. november 2021
Artiklen er sidst opdateret 3. december 2021 kl. 11:21

Se, hvad vi ellers skriver om: