Lise Rønne i Vild Med Dans: Jeg nyder at være voksen

Vild med dans-stjernen Lise Rønne har ikke altid haft den ro i at være sig selv, som hun har nu. At blive voksen og forælder rykker ved hendes selvforståelse.

Lise Rønne danser quickstep med Silas Holst i aftenens udgave af Vild Med Dans. Foto: Jonas Olufson, Ritzau Scanpix

Selv om 43-årige Lise Rønne som vært har været en central figur i store tv-konkurrencer som “X Factor” og Dansk Melodi Grand Prix og mødt deltagere, som har haft meget på spil, er det kommet bag på Vild med dans-stjernen selv, hvordan man er blottet, når man skal vise sit værd på tv hver fredag i bedste sendetid.

– Det er meget vildere at være med i en konkurrence, end jeg vidste. Det kan blive meget følsomt, og man bliver hurtigt bange for at lave de forkerte trin, siger Lise Rønne.

– I starten kunne det tage lysten fra mig at være bange for at lave fejl, fordi jeg skulle bedømmes. Jeg er helt sikkert ikke et konkurrencemenneske, ved jeg nu, lyder det fra hende.

Danser med Silas Holst

Siden den første dans er det ellers gået strygende for den 43-årige tv-vært, der i programmet danser med Silas Holst.

Parret blev fra start udnævnt som favoritter. Og Lise Rønne er ad flere omgange blevet spurgt, om hun har en skjult fortid som danser.

Selv om feltet i “Vild med dans” er spidset til, har Lise Rønne efterhånden sluppet følelsen af at være med i en konkurrence.

Hun har fundet ro i dansen og overskud til at nyde oplevelsen, fortæller hun.

– Jeg har fundet ud af, at det eneste, jeg kan gøre, er at holde snuden i sporet og fokusere på min egen dans.

– Det er en kæmpe lettelse, for jeg er her udelukkende for at have det sjovt. Det er derfor, jeg har sagt ja til at være med, siger Lise Rønne.

At slippe synet af sig selv udefra og finde ro i bare at være er noget, Lise Rønne har lært med alderen.

Fået tillid til mig selv

For meget af sit voksenliv, og særligt i sine tyvere, brugte hun på at være opmærksom på, hvordan andre oplevede hende, og på at se sig selv udefra, fortæller hun.

– Det er bare ikke et fedt sted at være, for det gør det svært at mærke sig selv, gå tæt ind i relationer og turde åbne sig op og have selvtillid til, at man er god nok, som man er.

– Det er nogle følelser, jeg helt klart har tumlet med, siger Lise Rønne.

Særligt det at få børn har rykket ved selvforståelsen, mener hun. Fordi man får nogle nye prioriteter i livet og kommer væk fra ens egen navle, når man ikke længere kun har sig selv at passe på.

– At blive forælder har været med til at give mig et fuldstændigt tydeligt kompas og værdisæt. Jeg er landet i mig selv og er virkelig ikke optaget af, hvad andre synes om mig, siger hun.

– Og så er det jo simpelthen bare dejligt at blive ældre, påpeger Lise Rønne, som har børnene Nelson, Eva og Thomas med kæresten Mikkel Lucas Overby.

Mange sure bemærkninger

Som vært har Lise Rønne måttet lægge øre til sin del af bemærkninger.

Af en avisanmelder blev hun i 2019 omtalt som en vært, der “vimser småneurotisk rundt i vanlig værtindestil”.

Det fik Lise Rønne til tasterne på en kronik i samme avis, der affødte en undskyldning fra den pågældende anmelder.

Selv mener Lise Rønne dog ikke, at hendes tid på skærmen og den opmærksomhed, det har medført, har påvirket den selvbevidsthed, hun havde i sine yngre dage.

Det har bare været sådan, hun har været strikket sammen, mener hun.

– Og helt forsigtigt tænker jeg også, at vi piger er vokset op med lidt ekstra feedback på, hvordan vi ser ud og forventes at være. Og det tror jeg, kan give os et ydre blik på os selv, som ikke er sundt at have, siger Lise Rønne.

– Vi har måske en lidt større opgave i at finde vores plads i omverdenen, siger hun.

Lise Rønne danser igen i aften fredag, når “Vild med dans” bliver sendt klokken 20 på TV 2. Her kaster hun og Silas Holst sig ud i en quickstep.

Først publiceret: 12. november 2021
Artiklen er sidst opdateret 3. december 2021 kl. 11:21

Se, hvad vi ellers skriver om:

og