Ud at vandre: Oplev mulige nye naturparker

21 naturområder i Danmark har mulighed for at blive til naturnationalparker. Snart kan du komme med på naturvandring over hele landet og høre meget mere.

Naturstyrelsen inviterer på vandring i 21 naturområder, der er mulige kandidater til at blive naturparker.

Danmark får snart op mod 15 nye naturnationalparker på landkortet. De første fem er allerede udvalgt og kommer til at ligge i Fussingø, Gribskov, Stråsø, Tranum og Almindingen.

Snart får du mulighed for at komme med på naturvandring i de 21 statslige naturområder, der kan blive til de næste op mod 10 naturnationalparker.

Naturstyrelsen inviterer nemlig til naturvandringer i alle 21 mulige områder i november i ugerne 44, 45 og 46.

“Målet med naturvandringerne er at vise de konkrete områder frem og fortælle om nogle af de værktøjer, vi har for at gøre naturen vildere. Vi er klar til god dialog og glæder os til at få borgernes input til det videre forløb med at korte bruttolisten ned fra 21 til op imod 10 nye naturnationalparker,” siger vicedirektør i Naturstyrelsen Signe Nepper Larsen.

Lokale medarbejdere er med på som guider. Der bliver også god mulighed for at stille spørgsmål, komme med ideer eller få luftet sine bekymringer, lyder det.

Efter gåturen rundes turen af med en fælles opsamling med mulighed for at stille spørgsmål. Arrangementerne er planlagt til at vare cirka 2,5 – 3 timer.

Da naturvandringerne foregår ude i naturen uanset vind og vejr, opfordres deltagere til at medbringe praktisk påklædning.

Læs mere naturvandringerne, tid og sted på Naturstyrelsens hjemmeside HER

21 mulige naturparker

Frem til september 2021 har borgere, kommuner og foreninger været med til at pege på de områder på statens arealer, som de kunne tænke sig bliver til en naturnationalpark. Det blev til knap 200 forslag, og ud fra en række faglige kriterier og input er forslagene blevet til en bruttoliste på 21 potentielle placeringer til de resterende op imod 10 nye naturnationalparker.

Her ligger de naturområder, der kan blive nye naturparker

Skagens Odde/Bunken
Læsø Klitplantage
Hanstholm
Vester Thorup
Rold Skov
Husby Klitplantage
Hald Sø
Mols Bjerge
Kaløskovene
Søhøjlandet
Kompedal
Nørlund Plantage og Harrild Hede
Stenderupskovene
Draved Skov og Kongens Mose
Pamhule og Hindemade
Sydlangeland
Svanninge Bakker
Horserød Hegn
Tisvilde Hegn
Bidstrupskovene
Ulvshale Skov

 

Først publiceret: 16. oktober 2021
Artiklen er sidst opdateret 3. december 2021 kl. 10:58