Dagligvare-kæder: Priserne kommer til at stige

Dagligvarekoncernerne kan ikke sige, hvor meget dyrere varerne i butikkerne bliver det kommende år.

Kød, olier og kaffe er blandt de varer, der kommer til at stige de næste par måneder.

Stigning i råvarepriserne vil gøre varerne i supermarkederne dyrere for forbrugerne.

Det siger dagligvarekoncernerne Salling Group, Coop og Lidl til Børsen.

– Der er rigtig mange leverandører, der varsler prisforhøjelser på varerne, og vi kæmper for at holde dem så meget nede som muligt.

Kød, mel, kaffe og olier stiger

– Det har betydning for de fleste kødprodukter, mel, kaffe og olier, og det er særlig grundet dårlig høst flere steder i verden suppleret med stigende omkostningerne på alt fra transport til emballage, siger Jens Juul Nielsen, der er informationsdirektør i Coop til Børsen.

Hos Lidl bekræfter man også, at der kommer prisstigninger.

– Der vil komme prisstigninger for forbrugerne, for situationen er usædvanlig grundet flere sammenfald med udgangspunkt i corona, siger Rasmus Pape, der er indkøbsdirektør i Lidl til Børsen.

Salling Group siger i et skriftligt svar til avisen, at man gør alt, man kan for at holde priserne nede, men at høje råvarepriser og tryk på forsyningskæderne vil give prisstigninger.

Ingen af de ovennævnte kan sige, hvor markante prisstigningerne bliver, fordi det er koncernernes forhandlinger med leverandører af de enkelte varegrupper, der afgør, hvordan priserne vil stige.

Børsen skriver, at forhandlingerne om det kommende års priser på dagligvarer i gang.

Ifølge direktøren i brødproducenten Kohberg er disse forhandlinger altid hårde, og betingelserne er ikke ændret i år, selv om råvaremarkedet er anderledes.

Først publiceret: 12. oktober 2021
Artiklen er sidst opdateret 3. december 2021 kl. 10:54

Se, hvad vi ellers skriver om: