Vil du også begraves i skoven?

Flere og flere vil begraves i skoven, og nye privatejede skovbegravelsespladser åbner over hele Danmark.

Har du bestemt, hvordan du skal begraves?

Flere og flere danskere er interesseret i at få deres urne sat ned i skovbunden. Og nu skyder flere privatejede skovbegravelsespladser op rundt i hele landet.

Ti privatejede skovbegravelsesplader er åbnet over hele Danmark i løbet af de sidste år par.

I dag har 1500 danskere allerede reserveret en plads på en af de nye skovbegravelsespladser, og de fleste har gjort det i løbet af det seneste år, skriver Kristelig Dagblad.

Det er indehaveren af Stensballegaard Gods ved Horsens, Jannik Ahlefeldt-Laurvig, der er stifter af Skovbegravelse ApS, en fælles administration for ni af de privatejede skovbegravelsespladser.

På bekostning af fællesgrave

”Vi oplever en meget høj vækst for tiden, hvilket selvfølgelig også skal ses i lyset af, at vi kommer fra et lavt niveau. Men når vi ser på den store interesse, der er for vores fremvisninger, forventer vi en markant vækst et godt stykke tid endnu,” siger han til Kristeligt Dagblad.

Det var også ham, der i 2018 åbnede Danmarks første privatejede skovbegravelsesplads ved godset. Senere er mange andre kommet til, og lige nu er der 3 tre nye skovområder ved at søge om at blive godkendt hos Kirkeministeriet.

2/3 af de 220, der er blevet urnenedsat i skoven ved Horsens var medlem af Folkekirken, og Jannik Ahlefeldt-Laurvig mener derfor, at det mere handler om et tilvalg af naturen end om et fravalg af kirken. Han tror, at væksten i skovbegravelser vil komme til at ske på bekostning af askespredning eller de anonyme fællesgrave.

Læs mere om skovbegravelser HER

Først publiceret: 10. september 2021
Artiklen er sidst opdateret 3. december 2021 kl. 10:29

Se, hvad vi ellers skriver om: