Ulf Pilgaards søn døde af hashmisbrug

Sønnen Mikkels krop var ganske enkelt slidt op af junkfood, alkohol og hash i en alder af 48 år, fortæller Ulf Pilgaard i sin nye erindringsbog.

Ulf Pilgaard fortæller i sin nye erindringsbog, hvordan hans søn døde i foråret efter et lang liv med misbrug.

I sin nye erindringsbog, “Hellere halvgammel end helt død”, der udkommer i dag torsdag 26. september, fortæller Ulf Pilgaard modigt om den tragedie, der ramte ham i foråret, da hans søn døde kun få uger før sin 49 års fødselsdag.

Det var et livlangt misbrug af hash, der endte med at koste Mikkel Pilgaard livet.

“Kroppen var ganske enkelt slidt op af junkfood, alkohol og hash i en alder af 48 år”, fortæller Ulf i bogen.

“Han havde desværre kæmpet med et hashmisbrug, siden han var 15-16 år gammel og begyndte at ryge i Øregaardsparken med sine kammerater. Det forsatte op gennem gymnasiet og ind i ungdomsårene og ødelagde ham, så hans krop altså til sidste ikke kunne mere”.

Senere fik Mikkel Pilgaard en psykiatrisk diagnose, der faktisk gjorde alting meget værre.

Ingen sygdomserkendelse

“Misbruget slog meget tidligt benene væk under vores skønne dreng, og jeg føler på mange måder, at han blev vigtet af psykiatrien efter en indlæggelse med en hashpsykose, da han var i slutningen af 20’erne.

Ulf Pilgaard forklarer i bogen også, at hans søn ingen sygdomserkendelse havde, og derfor ikke tog sin medicin men røg og drak i stedet.

Derfor er det ikke underligt, at Ulf Pilgaard gennem hele livet som far har båret på en indædt aversion mod enhver form for euforiserende stoffer.

“Jeg bliver rasende på mennesker, der lader som om, at hash ikke gør noget for helst skade. Selvfølgelig gør det det. Det er ikke så uskyldigt, som det lyder. Det blev Mikkels skæbne et barsk bevis på. Han endte på mange måder med at leve et ensomt og forladt liv, selv om vi som familie aldrig slog hånden af ham.

I bogen fortæller Ulf Pilgaard også, at smerten over tabet af sønnen, er en smerte som han bærer med sig hele tiden.

 

Først publiceret: 26. august 2021
Artiklen er sidst opdateret 3. december 2021 kl. 10:18

Se, hvad vi ellers skriver om: