Har du dette søvnapparat: Der er fundet farlig fejl

Over 30.000 patienter, der behandles for søvnapnø eller anden søvnbehandling med respiratorapprat fra Philips, bliver kontaktet af deres region. De er fejl på apparatet.

Der er fundet fejl på et apparat, der anvendes af over 30.000 patienter i hele landet i forbindelse med søvnapnø og søvnproblemer.

Apparaterne benyttes af patienter i alle landets fem regioner, og de fleste patienter benytter apparaterne i deres eget hjem.

Det oplyser regionerne i en pressemeddelelse.

Apparatet er af mærket Philips.

Philips Respironics oplyser, at der er fundet risiko for, at det skum, der bruges som støjdæmpende materiale i apparaterne kan nedbrydes og dermed kan udlede dampe og små partikler.

De fem regioner er derfor i gang med at kontakte de patienter, der bruger apparaterne og arbejder sammen med Philips på at finde en løsning.

“Vi gør alt hvad vi kan for at finde en løsning for de patienter, der bruger apparaterne. Vi håber at have en løsning på plads inden for et par måneder. Indtil da er det vores anbefaling, at patienterne fortsætter deres behandling med apparaterne som hidtil, medmindre de hører andet fra deres læge,” siger siger lægefaglig vicedirektør på Rigshospitalet Per Jørgensen på vegne af den tværregionale arbejdsgruppe, der er nedsat til at håndtere situationen.

Det er vigtigt at understrege, at mange patienter har levet med apparaterne i mange år.

“Og ifølge oplysninger fra Philips er risikoen for bivirkninger ved brug af apparaterne meget lille. Vi har heldigvis heller ikke oplevet, at patienterne er blevet syge, men med den nye og begrænsede viden, vi har nu, skal vi selvfølgelig sørge for at håndtere alle patientsikkerhedsmæssige risici,” siger  Per Jørgensen.

(artiklen opdateres)

 

 

Først publiceret: 9. juli 2021
Artiklen er sidst opdateret 3. december 2021 kl. 9:46