Ved du, om du stadig skal tage din medicin?

Behandling med medicin kan være både effektivt og nødvendigt, men dit behov for behandling kan ændre sig. Her er 5 gode spørgsmål til dit medicinforbrug.

Ikke alt skal bruges hele livet.

Medicin kan helbrede, lindre eller forebygge sygdom, hvis du får den rigtige medicin, og det bliver taget på den rigtige måde.

Behandling med meget medicin på samme tid kan være både effektivt og nødvendigt, men dit behov for behandling kan ændre sig. 

Med alderen ændres, hvordan medicin optages, fordeles, nedbrydes og udskilles i kroppen. Det er derfor en god idé at gennemgå din medicin med din læge en gang i mellem.

Hvis du kender formålet med din medicin, har du også bedre mulighed for at forstå, hvordan din medicin skal virke, og hvordan medicinen påvirker din dagligdag.

Er du er i tvivl, om du stadig skal tage din medicin, kan du snakke med din læge om det.

Spørg dig selv

  1. Ved du, hvorfor du tager medicin?
  2. Ved du, hvordan din medicin virker?
  3. Ved du, hvilke bivirkninger, du skal være opmærksom på?
  4. Tror du, at du får noget medicin, som du ikke har brug for?
  5. Ved du, hvor længe du skal tage din medicin? 

Tal med din læge, hvis du er i tvivl

  • Selv hvis du får meget medicin, må du ikke stoppe med at tage noget af det, før du har talt med din læge om det. Medicinen kan være vigtig for dig, men måske kan din medicin reduceres eller undværes helt.

  • Du kender dig selv bedst. Sammen med din læge, som kender dig, din sygdom og har den nødvendige viden om selve medicinen, kan I sammen sørge for, at du får den rigtige medicin, på det rigtige tidspunkt og kun i den tid det er nødvendigt.

Først publiceret: 15. maj 2024
Artiklen er sidst opdateret 15. maj 2024 kl. 8:01

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og