64-årige Jørgen: Cykelhjelmen reddede mit liv

Faglige Seniorer og Rådet for Sikker Trafik udlodder et gavekort til en cykelhjelm. Blot fire ud af 10 seniorer bruger fast cykelhjelm i dag, og som Jørgen fortæller, så kan en hjelm redde liv.

Jørgen Guldberg fra Middelfart sender tit sin kæreste, Marianne, en kærlig tanke, når han spænder cykelhjelmen og sætter sig op på cyklen. Han er nemlig ikke i tvivl om, at han skylde hende og cykelhjelmens sit liv.

64-årige Jørgen cykler mange udflugter og ærinder ligesom mange andre seniorer, og ligesom dem, så er det ikke altid at han lige husker at tage cykelhjelmen på. Men det ændrede sig i sidste efterår, hvor han havde en alvorlig ulykke i Tyskland.

Væltede uforklarligt

“Vi var på ferie i Ruhr-distriktet, og en dag besluttede vi at leje et par cykler, og  selv cykle rundt i det kæmpestort mine-område. Da vi fik vores cyklerne udleveret, siger Marianne: “Jeg løber lige op og henter vores cykelhjelme”. De lå nemlig i vores bil”, forklarer Jørgen Guldberg.

Da parret et par timer efter vil holde en pause og spise frokost, så sker der noget, som Jørgen stadigvæk den dag i dag ikke kan forklare.

“Jeg stopper på cyklen, og på en eller anden måde kommer jeg ikke af cyklen, men vælter i stedet helt ukontrollabelt til den ene side, og slår mit hoved rigtig hårdt ned i kanten på en betonbænk.”

Tror jeg var død

“Det giver et højt bang, og flere folk kommer til for at hjælpe mig. Min cykelhjelm fik seriøse buler, men jeg var ok. Jeg havde slået mig, men der var ikke noget rigtig galt med mig. Men jeg er den dag i dag ikke i tvivl om, at jeg enten var død eller var blevet svært kvæstet, hvis jeg ikke havde haft min cykelhjelm på”, siger Jørgen.

Det kan derfor ikke undre, at Jørgen efter ulykke altid bruger sin cykelhjelm, når han cykler, men han er også prædiker for sin voksne søn samt venner og kolleger, at de skal huske at bruge den livsvigtige cykelhjelm.

Først publiceret: 23. april 2021
Artiklen er sidst opdateret 19. november 2021 kl. 12:45

Se, hvad vi ellers skriver om: