Tips fra TV-Kokken Claus Holm Gode ideer til udendørs frokost
Når frokosten flytter ud i haven eller i naturen, så kan det være sjovt at fylde madkurven med lidt andet end de normale rugbrødsmadder.
TV-kokken Claus Holm har være i tænkeboksen og fundet på gode ideer til lækre små frokostretter, hapser og tapas til Faglige Seniorers medlemmer.
Velbekomme!
Rullet pizza med kebab kød og rød peberfrugt
1 rulle pizzadej
1 pakke frossen kebab kød – der er både okse og kylling
1 peberfrugt rød
1 dl reven cheddar
Salt og peber
Hvidløgs olie
1 rødløg pillet
1 stk. bok choi grøntsag
1 glas tomatsovs med basilikum
Sådan gør du:
Bag dejen af på panden med hvidløgsolie- steges hårdt på den ene side- og vendes efter 5 min- vendes et par gange- krydres – vendes den sidste gang. Kom kødet på -så det bliver lun sammen med tomatsovsen
Først sovs – så kødet- så løg, peberfrugt og ost – bages i ovn små 10 min ved 160 grader – rulles i papir og spises til frokost
Små pies med chili con carne eller det nu har
Piedej:
450 gram mel
180 gram koldt smør
1 æg + salt
2 dl vand
Det hele blendes i ca. 1½ min. til det er kørt sammen. Æltes lige til sidst med hænderne og så på køl i en times tid. Herefter beslutter du, om det skal være en stor form eller nogle små
Rulles ud i ca. 1½ cm tykkelse. Ligges i tærteform, som er smurt godt – lav et låg af resten af dejen. Men først skal den fyldes med kød og grøntsager
Lav to små huller i toppen, så dampen kan komme ud. Tag lidt af den overskydende dej, så laver vi lige to små ringe, som en lille skorsten, pensl med æg og lidt salt. Bages i ovn ved 170 grader ca.1 time og 15 min.
Æggewraps med hjertet til konen, kæresten eller koen!
Det skal du bruge:
2 økologiske æg
1/4 agurk i stave
Lidt kål
2 skiver spegeskinke/tun fra dåse /eller et stykke steg fra i går
4 spsk. skyr
1 bdt. dild
Salt
1 spsk. hakkede mandler
Sådan gør du:
Æggene slås ud på en varm pande, og der røres rundt med en gaffel, så blommer og hvider blot blandes. Steges som en pandekage i ca. 2 minutter på begge sider
Læg et stykke bagepapir på dit skærebræt, herpå lægges pandekagen og på toppen af den lægger du, agurk i stave, lidt kål, lidt spegeskinke, lidt skyr og dild, krydres med salt og lidt hakket mandler
Kan spises med det samme, eller rulles i bagepapir, en snor omkring, afsted på job eller andet. Husk lige hjertet og den lille søde besked på papiret.
Kan lunes i bagepapir på en varm kogeplade. Direkte på pladen i 1-2 minutter, du skal være opmærksom på at rulle den konstant, imens den er på kogepladen.
Pitabrød på pladen
Det skal du bruge:
4 fuldkorns pitabrød
Sennep
Lidt reven gulerod
Lidt reven kål
4 små hakkebøffer- evt. fra dagen før
1 stk. løg skåret i tynde skiver
4 spejlæg eller røræg af økologiske æg
Sådan gør du:
Pitabrødet flækkes og smøres med sennep på begge sider. Kom lidt reven gulerod og kål i det ene låg, herpå den stegte hakkebøf, spejlægget eller røræg, hvis du har lyst til det, og læg så pita-låget på
Først publiceret: 24. marts 2021
Artiklen er sidst opdateret 7. maj 2021 kl. 14:50