Nu er det mere sikkert at bruge MitID

Sikkerheden i MitID er styrket yderligere ved at indføre et såkaldt integritetstjek.

Integritetstjekket blev slået til den 12. juni.

Mulighederne for at downloade apps til iPhone og Android-telefoner bliver flere og flere. Blandt andet har Apple nu, på linje med Google, åbnet op for alternative appstores.

Men det betyder samtidig, at svindlere kan stå klar til at forsøge at snyde brugere til at installere en falsk version af MitID med henblik på at få fat i personlige oplysninger.

Derfor indføres nu et såkaldt integritetstjek, der skal sikre, at MitID-appen er hentet fra de godkendte Google Play eller Apple App Store, samt hvorvidt Google eller Apple vurderer at telefonen, som appen skal køres på, er kompromitteret eller ej.

Som MitID-bruger kommer det nye sikkerhedslag ikke i praksis til at få betydning i hverdagen.

Man skal således ikke foretage sig noget, da integritetstjekket er noget som foregår automatisk, når en ny downloadet MitID-app skal aktiveres på en smartphone eller tablet.

Sådan passer du på MitID

Det er vigtigt at huske, at ingen løsning nogensinde kan beskytte 100 procent mod kriminelles forsøg på at svindle. Her kan du læse, hvad du selv kan være opmærksom på, når du skal have MitID eller bruge MitID.

Når du skal have MitID:

  1. Du skal finde på et bruger-ID, som er svært for andre at gætte, men nemt for dig at huske, fx ved at bruge både tal, bogstaver og specialtegn. Du kan altid ændre dit bruger-ID på MitID.dk. Del aldrig dit bruger-ID med andre – undtagen med supporten, hvis du selv kontakter den.
  2. Du skal aktivere MitID app og fx MitID kodeviser og tilknytte den til dig, før du kan bruge den. Det er med til at forhindre, at kriminelle kan få fat i fx din MitID kodeviser.

Når du skal bruge MitID:

  1. Vis aldrig dine koder til andre.
  2. Udlever aldrig din MitID app, -kodeviser, kodeoplæser eller chip til andre. Appen kan dog deles med andre i husstanden, så længe man har hvert sit bruger-ID og PIN-kode.
  3. Del aldrig dit bruger-ID med andre – undtagen med supporten, hvis du selv kontakter den.
  4. Godkend aldrig noget med MitID på baggrund af fx et opkald, e-mail eller besøg fra nogen, som udgiver sig for at være fra din bank, fra Digitaliseringsstyrelsen, politiet, supporten eller noget helt femte. Du vil aldrig blive kontaktet på den måde.
  5. Læs altid, hvad du er ved at godkende med MitID. Hvis teksten ikke svarer til det, som du ønsker at gøre, eller hvis du ikke selv har igangsat handlingen, skal du lade være med at godkende.

Først publiceret: 28. juni 2024
Artiklen er sidst opdateret 28. juni 2024 kl. 11:00

Se, hvad vi ellers skriver om:

og