Pak tålmodighed med i kufferten: Passagerrekord og vejarbejde venter

Københavns Lufthavn forventer i alt få ni millioner rejsende gennem lufthavnen i de tre sommermåneder.

Fredag markerer startskuddet for skolernes sommerferie, og i de næste seks uger venter charterrejser, festivaler, sommerhusture og meget andet.

Dermed kommer der tryk på trafikken rundt om i landet, og i luften kan der meget vel blive sat passagerrekord.

21. juli forventer Københavns Lufthavn 113.000 rejsende, hvilket vil være det højeste antal passagerer på en enkelt dag i lufthavnens historie.

– Der vil være dage med travle perioder, hvor der kan opstå ventetid, så det gælder om at pakke lidt ekstra tålmodighed sammen med det gode feriehumør, siger Peter Krogsgaard, der er kommerciel direktør i Københavns Lufthavn.

I løbet af juni, juli og august forventer lufthavnen at få ni millioner passagerer gennem terminalerne. Sidste år var det tal under otte millioner.

For biltrafikanter vil sommerperioden byde på øget risiko for kødannelse, fordi der er planlagt stort vejarbejde flere steder i landet.

Motorvejen E45 mellem Kolding og Randers udvides flere steder på en strækning på i alt 60 kilometer. Det giver periodevist vejarbejde i begge retninger, som vil give risiko for længere rejsetid.

Særligt skal trafikanter være opmærksomme på E45 Aarhus Vest frem til midten af august. Tre motorvejsramper vil blive spærret i forbindelse med udvidelsen af motorvejen.

I starten af august begynder et nyt vejarbejde også på Motorring 3 vest om København. Det betyder, at der visse dage vil være helt spærret på strækningen.

Særligt trafikanter, der skal til lufthavnen i Kastrup, bør i den periode læse op på deres rute i god tid, anbefaler Vejdirektoratet.

De næste syv weekender i uge 26 til uge 32 forventer Vejdirektoratet øget trængsel på vejene. Det er særligt i tidsrummet 11-14 på lørdage.

Skal man krydse grænsen og køre ned gennem Tyskland, skal man desuden være opmærksom på, at der i sommerferien kan være planlagt vejarbejde flere steder på hovedfærdselsårerne i Tyskland.

Rejser man med tog, skal man i sommerperioden være opmærksom på Banedanmarks sporarbejde. I uge 29 vil alle tog mellem Slagelse og Korsør blive afløst af togbusser.

Det samme vil gøre sig gældende mellem Aarhus og Aalborg fra 27. juli til 15. august.

/ritzau/

Først publiceret: 28. juni 2024
Artiklen er sidst opdateret 28. juni 2024 kl. 7:20