Ny funktion i MobilePay: Ikke gratis

MobilePay åbner op for, at danskere kan sende penge til venner og familie i Norge og Finland - og at de kan sende penge til danskerne.

MobilePay slog sig i 2022 sammen med norske Vipps - og i marts i år flyttede alle brugerne i Norden til samme platform og app, der nu har over 11,6 millioner brugere i Danmark, Norge og Finland. Foto: Kim Haugaard/Ritzau Scanpix

Du behøver ikke længere at huske og taste lange IBAN-numre i din netbank, når du skal sende penge over landegrænser i Norden.

MobilePay har nemlig gjort det muligt for danskerne, finnerne og nordmændene at sende penge til hinanden på den samme nemme måde, som de kender fra deres hverdag.

For at benytte den nye funktion, skal man blot kende telefonnummeret på den norske eller finske bruger, man vil sende penge til. Herefter foregår det præcis, som man kender det fra MobilePay.

Funktionen virker i første omgang til brug mellem private brugere, men senere bliver det også muligt at betale i butikker, der tager mod MobilePay over hele Norden.

Koster penge

Funktionen bliver ikke gratis, men kommer til at koste fire procent af det beløb, man vil sende. Det vil fremgå i appen, hvad en given overførsel cirka koster i ens lokale valuta.

Hertil kan der komme et valutatillæg fra brugerens egen bank, ligesom når man bruger sit betalingskort i udlandet.

Det koster derimod ikke noget at modtage penge – og indenlandske betalinger er som altid gratis.  

Senere på året kommer Sverige også med, når svenske brugere får mulighed for at hente MobilePays søsterapp, Vipps. 

Sådan gør du

Du skal indstille et modtager-kort i din MobilePay-app for at kunne modtage penge. Det gør du under Profil > Kort og konti. Her vælger du det kort, der skal være dit modtagende kort.

Når du vil sende penge, foregår det nøjagtigt, som du kender det fra MobilePay: Du taster modtagerens norske eller finske telefonnummer med landekode, det beløb du vil sende (i modtagerens valuta), og derefter swiper. 

Undervejs ser du tydeligt dét beløb, du ved er ved at sende, omregnet i danske kroner.

Når du modtager penge fra udlandet via MobilePay, vil beløbet ofte ankomme på din konto straks. Af tekniske årsager kan der i nogle tilfælde gå et par dage, før beløbet kan ses på din konto. 

Først publiceret: 21. juni 2024
Artiklen er sidst opdateret 21. juni 2024 kl. 9:02

Se, hvad vi ellers skriver om:

og