Kim fortsætter med at arbejde på trods af skavanker

Selvom helbredet halter, holder Kim fast i sit arbejde - også når han om knap et år kan gå på tidlig pension.

"Det er fællesskabet, der gør, at jeg siger, at jeg godt kan tage nogle timer her og der," siger 63-årige Kim Burlund, der har været på arbejdsmarkedet i 47 år. Foto: Stefan Cavalieri

Man skulle tro, at Kim Burlund så frem til at blive pensioneret, så han efter mange års fysisk hårdt arbejde kan læne sig tilbage og nyde tilværelsen.

Men næ nej, den 63-årige midtjyde vil gerne fortsætte med at være på arbejdsmarkedet, så længe han kan.

Faktisk går det ikke særlig godt med helbredet, da Kim Burlund er blevet opereret en gang i venstre knæ og tre gange i højre knæ. Derudover døjer han med daglige smerter i ryg og skuldre.

“Jeg har været på arbejdsmarkedet i 47 år, og det er nok derfor, det gør så ondt rundt omkring,” siger Kim Burlund og fortsætter:

“Når man har været med så længe, som jeg har, så har jeg jo set, hvordan firmaet startede. Til at begynde med var vi kun 14 ansatte, og i dag er vi op på 36. I starten havde vi kun et værksted i Aarhus, så kom der en afdeling til i København, bagefter et i Norge og dernæst Sverige. Den udvikling har været spændende at være en del af.”

Kim Burlund har siden 1998 arbejdet med beton- og mørtelmaskiner for firmaet Jørn Glad A/S, der forhandler, fremstiller og servicerer maskiner, der laver mørtel og beton.

Men på grund af sit helbred, sidder han på kontor i dag, hvor han forbinder kunder og leverandører.

Fællesskabet kalder

Hvis han vil, kan KimBurlund allerede trække stikket helt til næste sommer, nærmere betegnet 1. juni 2024, hvor han får tildelt Arne-pension.

Selvom det kan virke lokkende på de fleste at lade sig pensionere endegyldigt, vil Kim alligevel gerne fortsætte med at arbejde lidt hist og her, så han kan holde kontakten med sine kollegaer gennem 26 år ved lige.

“Jeg vælger at fortsætte på nedsat tid for at komme ud og være lidt social med mine kollegaer. Jeg er glad for at være på mit arbejde, og derfor vil jeg gerne fortsætte. Det er fællesskabet, der gør, at jeg siger, at jeg godt kan tage nogle timer her og der,” siger han.

Planen er indtil videre at arbejde på fuldtid alt det, han kan, og det, der er behov for fra firmaets side.

Ekstra motivation

Udover fællesskabet og en god arbejdsplads fortæller Kim Burlund , at fjernelsen af modregningsreglerne blandt andet også har en betydning for, om han vil blive på arbejdsmarkedet.

“Når du ikke bliver modregnet længere, så er det en kæmpe fordel, at man kan gå ud og tjene lidt ekstra penge, uden at man skal straffes for det ved at blive modregnet i sin pension. Det er et incitament til at yde en ekstra indsats i stedet for at blive straffet,” fortæller han.

Når det så er sagt, er Kim Burlund ikke i tvivl om, hvad han skal tage sig til, når han vinker farvel til arbejdsmarkedet den dag, hans krop ikke kan klare mere.

“Jeg vil spille golf hver anden dag og holde lange ferier med konen.”

De 3 bedste ting ved at have et job som senior ifølge Kim

Fællesskabet: Når man har været på den samme arbejdsplads i mange år, får man ikke kun gode kollegaer, men også venner for livet.

Økonomi: Det giver større frihed til at gøre alle de ting, man kan lide, når der er en indtægt udover folkepensionen.

Ekspertise: Mange år på arbejdsmarkedet gør, at man får en stor ekspertise, som er opløftende at dele med andre.

Først publiceret: 17. juni 2024
Artiklen er sidst opdateret 17. juni 2024 kl. 8:30

Se, hvad vi ellers skriver om:

og