Pas på tyven – også på ferien

Tyveknægte arbejder på højtryk, når vi andre holder ferie og har paraderne nede. Få gode råd til at holde tyvene på afstand.

Pas godt på dine ejendele og bevar den gode feriestemning.

Solen skinner fra en skyfri himmel, livet er godt og du hiver pungen frem for at betale for is. Og så er pungen væk! Lige der, midt på gaden.

Mange har desværre oplevet den bitre følelse af at miste en pung, mobiltelefon eller dyre briller til tyveknægte, der ikke kan kende forskel på dit og mit. Og risikoen er ikke mindre på ferien – hvad enten den går til storbyer som Rom og Barcelona eller populære ferieøer kloden rundt.

De kriminelle bliver stadigt dygtigere, og ofte er tyvene for længst væk igen, når du opdager, at du er blevet en pung eller mobiltelefon fattigere:

“Ligesom herhjemme arbejder tyveknægte ofte sammen i små grupper, hvor et par stykker tager din opmærksomhed, mens en tredje tømmer din taske eller lommer. Vær derfor særligt opmærksom, hvis en gruppe stopper dig for at spørge om vej eller forsøger at sælge dig noget,” siger Jan Graversgaard, direktør i Alm. Brand.

Hold øjne og ører åbne

Med nogle få enkle råd kan du dog mindske risikoen for at havne i de kriminelles kløer. Se dem herunder:

  • Opbevar pung og mobiltelefon i en lukket lomme eller taske – ikke i baglommen.
  • Vær særlig påpasselig på steder med mange mennesker – herunder busser og tog, turistattraktioner, travle gader, cafeer og i nattelivet.
  • Hav et skarpt øje på dine ting, hvis du har dem liggende på eksempelvis et cafébord.
  • Hæng ikke tasker og poser på en stoleryg, men hold dem på dig. Og husk at lyne tasken.
  • Tag ikke alle kontanter og kreditkort med ud – gem en reserve i sikkerhedsboksen på dit hotelværelse eller i receptionen.
  • Beskyt altid din pinkode, når du benytter den ved betalinger.

Husk at anmelde tyveri lokalt

Skulle du alligevel være så uheldig at blive bestjålet, er det vigtigt at anmelde tyveriet.

Hvis man ikke får anmeldt et tyveri lokalt, risikerer det at give problemer med forsikringen, når du er hjemme igen.

Husk derfor altid at anmelde et tyveri til det lokale politi, dit hotel eller en rejseguide – og få en kvittering på anmeldelsen, så du kan vise, at du har taget affære på stedet.

Først publiceret: 14. juni 2024
Artiklen er sidst opdateret 14. juni 2024 kl. 8:16

Se, hvad vi ellers skriver om:

og