Hver 3. pensionist har kun ATP og offentlig pension

I Nordjylland lever 40 pct. af pensionisterne alene af ATP og offentlige pensioner, mens det på landsplan er 35 pct. af pensionisterne.

Hos rigtig mange pensionister er der ikke råd til at rutte med pengene.

Hele 35 procent af de danske pensionister har ikke en løbende udbetaling fra en individuel pensionsopsparing eller arbejdsmarkedspension.

Det viser en opgørelse fra ATP.

“Det hænger sammen med, at de gennem arbejdslivet for eksempel har været selvstændige, eller har arbejdet på den del af arbejdsmarkedet, som ikke er dækket af en arbejdsmarkedspension. De offentlige grundpensioner er således et uundværligt sikkerhedsnet for mange,” lyder det fra ATP.

Andelen af pensionister, der udelukkende har ATP og folkepensionen at leve af, er skævt fordelt. Der er flest i Nordjylland, hvor det gælder hele 40 procent. Og lavest i Nordsjælland.

ATP fylder 60 år

ATP blev grundlagt ved lov i 1964 og kan dermed i år fejre 60 års jubilæum.

”ATP’s jubilæum er på mange måder et jubilæum for alle danskere, for her 60 år efter, at ATP blev grundlagt, har mange danskere fortsat stor glæde af det ekstra tillæg til folkepensionen. For pensionisterne giver det tryghed at vide, at ATP-pensionen er fast og løber hele livet, og jeg er stolt af, at vi har leveret økonomisk grundtryghed til danskerne gennem så mange år og på den måde har været med til at skubbe samfundsudviklingen i en god retning,” siger Martin Præstegaard, adm. direktør i ATP.

Kun offentlige pensioner og ATP, pct. (2022):

Først publiceret: 28. marts 2024
Artiklen er sidst opdateret 27. marts 2024 kl. 15:46

Se, hvad vi ellers skriver om:

og