Benediktes datter om tronskiftet: Jeg græd

Prinsesse Nathalie, der er yngste datter af prinsesse Benedikte, fortæller hvordan hun oplevet den historiske dag i januar, da hendes fætter blev Danmarks konge. Og hun afslører også, om hun kendte til abdikationen på forhånd.

Prinsesse Benedikte, som fylder 80 år i slutningen af april, har i mange år delt kærligheden til ridesporten med datteren prinsesse Nathalie. Foto: Sisse Stroyer/Her Og Nu/Ritzau Scanpix

Tårerne kunne 48-årige prinsesse Nathalie ikke holde tilbage, da hun så sin moster skrive under på abdikationen tidligere i år.

Og før den historiske nytårstale havde hun fået en lille flig af, hvad der ventede. 

Det fortæller prinsessen til Billed Bladet.

“Suk, det var stort”

Prinsesse Nathalie vidste ikke noget om dronning Margrethes beslutning på forhånd, understreger hun. 

Men før nytårstalen, hvor dronning Margrethe fortalte om abdikationen, havde prinsesse Nathalie fået en lille hentydning af sin mor, prinsesse Benedikte, der er lillesøster til dronningen.

“Min mor sagde bare til os: “I skal se nytårstalen” og “den er god” eller noget lignende. Det synes jeg ikke var mærkeligt, og jeg tænkte ikke videre over det. Og så kom denne meddelelse. Jeg må nok sige, at jeg var i chok. Men jeg kan virkelig godt forstå hende,” fortæller prinsesse Nathalie til ugebladet.   

Prinsessen forestiller sig, at dronning Margrethe nu kan bruge noget af sin tid på at vejlede kronprins Christian, der fyldte 18 år i efteråret.

På selve dagen for tronskiftet sad prinsesse Nathalie både med Tv2 og tysk tv kørende for at kunne følge med.

“Jeg må sige, at jeg tudede undervejs. Det var mest, da de var inde i Statsrådet, og hun sætter sin underskrift og rejser sig. Suk, det var stort.”

Først publiceret: 25. marts 2024
Artiklen er sidst opdateret 25. marts 2024 kl. 13:52

Se, hvad vi ellers skriver om: