Sådan går Nikolai i prins Henriks fodspor

På sin rejse med kæresten besøgte grev Nikolai sin farfars barndomshjem i den vietnamesiske hovedstad, Hanoi. Se også billeder fra tidligere familiebesøg ved villaen.

Greven er netop vendt hjem fra Vietnam og Australien. Det bekræfter grevinde Alexandras presserådgiver, Helle Von Wildenrath Løvgreen, overfor Billed Bladet. Foto: Media-Mode/Splash/Ritzau Scanpix

Efter en lang periode med studie i Australien, havde grev Nikolai, prins Joachim og grevinde Alexandras ældste søn, lyst til at trække stikket.

Og det ville han gøre et sted med et stærkt bånd til sin familie.

Sammen med kæresten, Benedikte Thoustrup, valgte han nemlig at drage mod Vietnam.

Et land, som havde en helt særlig betydning for grevens farfar, prins Henrik. For i centrum af Hanoi, i en stor villa, voksede han op under navnet Henri de Monpezat med sin franske familie.

Huset besøgte greven.

Og til sine følgere på det sociale medie Instagram, løfter greven en lille smule af sløret for, hvordan det var at se prins Henriks barndomshjem.

En givende oplevelse

En af følgerne af grevens Instagram-profil har spurgt greven, om han fik chancen for at besøge de Monpezat-familiens tidligere hjem. Grev Nikolai svarede:

“Det har jeg. Utroligt givende oplevelse,” og han uddyber overfor en anden bruger i en andet svar:

“Han (prins Henrik, red.) var meget glad for sin tid i Vietnam.”

Det er ikke første gang, at grev Nikolai rejser til Vietnam.

I december 2022 dannede det asiatiske land nemlig rammerne for julen for greven, prins Joachim, prinsesse Marie, grev Felix, grev Henrik, og komtesse Athena.  

Billedet er fra parrets tur til Hanoi. Se flere billeder på grevens Instagramprofil her. Foto: Count Nikolai of Monpezat / Instagram

Besøgt flere gange

Prins Henrik vendte flere gange både officielt og privat tilbage til sin families tidligere okkergule hus på Boulevard Carnot i Hanoi.

Gaden har siden tiden med fransk kontrol skiftede navn til P. Phan Đình Phùng.

For eksempel besøgte prins Henrik den store villa sammen med dronning Margrethe og kronprinsparret for 14 år siden.

Prins Henrik har tidligere fortalt om sin begyndelse på livet, som på flere måder var mere vietnametisk end fransk.

Prinsen tilbragte sine første fem år i Vietnam.

“Jeg talte vietnamesisk, før jeg talte fransk. Og jeg var opdraget af mine guvernanter, jeg levede ikke et fransk liv med mine forældre. Så jeg har været tiltrukket af den vietnamesiske kultur, som jeg synes er en rig kultur,” siger prisen i portrætdokumentaren “Skæbnen forpligter”.

Du kan se hele dokumentaren på JJ Films hjemmeside her.

Dronning Margrethe, prins Henrik, kronprins Frederik og kronprinsesse Mary besøger prinsens barndomshjem i forbindelse med statsbesøget i Vietnam i slutningen af 2009. Foto: Keld Navntoft/Ritzau Scanpix
Den gamle villa ligger i den centrale del af den vietnamesiske hovedstad. Da prins Henrik boede i villaen, var Vietnam under fransk kontrol og blev kaldt Fransk Indokina. Foto: Google Maps
Her ses det daværende kronprinspar i 2022 foran prins Henriks barndomshjem, som de så igen, da de besøgte landet som led i et erhvervsfremstød. Foto: Det danske kongehus/Instagram

Først publiceret: 15. marts 2024
Artiklen er sidst opdateret 18. marts 2024 kl. 10:45

Se, hvad vi ellers skriver om: