Jesper Christensen: Aldrig fedt at blive kendt

Den prisbelønnede skuespiller Jesper Christensen fortæller om bagsiden af medajlen ved at være en verdenskendt skuespiller.

Skuespiller er i centrum i en portrætdokumentar af instruktør Lasse Spang Olsen. Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

“Jeg har aldrig syntes, det var fedt at blive kendt. Jeg har altid syntes, at det er et vilkår i forhold til det job, jeg har.”

Man kan ikke ligefrem anklage 75-årige Jesper Christensen for at være en linselus.

Gennem hele sin skuespillerkarriere har han forsøgt at undgå pressens opmærksomhed.

I en ny dokumentar, “Jesper Christensen og de mange ansigter”,  sætter skuespilleren ord på livet i rampelyset.

Det skriver Tv2 i en pressemeddelelse

“Det har været ubehageligt”

Undervejs kommer skuespilleren ind på, at han har svært ved følelsen af, at folk lægger mærke til ham.

På samme tid fortæller Jesper Christensen også, at hvis der var  en måde at være skuespiller på uden at blive kendt og alligevel få gode jobs, så ville han opsøge det.

“Det kan synes som et latterligt problem. Altså det der med, at der hele tiden er øjne på dig. At folk glor. Det har været virkelig ubehageligt og svært at vænne sig til,” lyder det fra skuespilleren og fortsætter:

“Du bliver så overopmærksom på dig selv på en eller anden måde, som er syg. Det er ikke til at holde ud. Det er noget, som jeg forsøger at holde nede. Så langt nede, så jeg stadig får gode jobs.”

Var med i tre Bond-film

I 1976 gjorde Jesper Christensen sin entré i spillefilmens verden med en mindre karakter som ung betjent i “Strømer”, hvor Jens Okking indtog hovedrollen.

Efterfølgende har Jesper Christensen spillet talrige betydningsfulde roller, hvilket har resulteret i anerkendelse i form af seks Robert-priser og fem Bodil-statuetter.

Mange danskere forbinder Jesper Christensen for hans roller som Nannas far i tv-serien “Nanna”, den ældre alkoholiker Kaj i spillefilmen “Bænken”, og den skurken Mr. White i tre James Bond-film med Daniel Craig.

Dokumentaren “Jesper Christensen og de mange ansigter” får premiere på TV 2 og TV 2 Play torsdag 28. december. 

Først publiceret: 19. januar 2024
Artiklen er sidst opdateret 19. januar 2024 kl. 10:59

Se, hvad vi ellers skriver om:

og