Disse danskere får mere i pension fra nytår

1,1 millioner pensionister i Danmark får fra årsskiftet mere i pension fra ATP.

ATP udbetales fra folkepensionsalderen og livet ud, uanset hvor gammel man bliver.

Der bliver lidt mere på i pension til de 1,1 millioner pensionister, der er med i ATP.

ATP Livslang Pension løftes med 3 procent for pensionisterne fra 1. januar 2024. Det betyder, at ydelsen fra ATP-pension vokser til 16.500 kroner for et gennemsnitligt medlem.

Det svarer til en stigning på en plovmand – 500 kroner – i forhold til det det, en gennemsnitlig pensionist årligt får i ATP Livslang Pension.

”ATP’s økonomi er stærk. Derfor kan vi løfte udbetalingen til dem, der har ATP tættest inde på livet: pensionisterne. I den gruppe er mange af de danskere, der virkelig har mærket de senere års stigende inflationen presse pengepungen. Det er rart, at vi kan bidrage til at lette økonomien for netop pensionisterne,” siger Martin Præstegaard, der er adm. direktør i ATP.

Det er femte gang på 10 år, at pensionisterne får hævet deres livslange og løbende ATP-pension.

For ATP er ambitionen, at udbetalingen følger med prisudviklingen i samfundet, så pensionisternes købekraft er lige stærk uanset inflationen.

“Vi lukker ikke hele det hul i økonomien, som den enkelte har oplevet efter en inflation på næsten 10 pct. i 2022. Det er der ingen pensionsordninger, der kan. Men vi går så langt, vi kan for at sikre pensionisterne lidt mere at gøre godt med i dagligdagen,” siger Martin Præstegaard.

ATP’s pension udgør sammen med folkepensionen den såkaldte ”grundpension” i Danmark og udbetales fra folkepensionsalderen og livet ud, uanset hvor gammel man bliver.

ATP Livslang Pension

  • ATP Livslang Pension er en kollektiv pensionsordning, der omfatter næsten alle danskere.
  • 5,6 millioner danskere er medlemmer af ATP, heraf 1,1 millioner pensionister.
  • Den gennemsnitlige pensionist får i dag udbetalt 16.000 kroner om året i ATP Livslang Pension.
  • Den maksimale udbetaling i ATP-pension er i 2023 på 27.300 kr. Her har medlemmerne indbetalt fra de var 18 år og hele livet.

Først publiceret: 5. december 2023
Artiklen er sidst opdateret 5. december 2023 kl. 12:38

Se, hvad vi ellers skriver om:

og