Se hvilke sundhedstilbud der findes i din kommune

Sundhedstilbuddene skal hjælpe med at forebygge sygdom, leve sundere eller at støtte og rådgive borgere, der står midt i et sygdomsforløb eller en krise i sit liv.

En borger kan kun deltage i de tilbud, der udbydes af bopælskommunen, men vil kunne henvises til tilbud fra alle regionens hospitaler.

Hvis du døjer med en sygdom eller blot har brug for rådgivning i forhold til en krise, som for eksempel sorg, kan du muligvis få hjælp via kommunens sundhedstilbud.

Et sundhedstilbud er et tilbud fra kommunen eller regionen til borgerne. Formålet er at hjælpe med at forebygge sygdom, leve sundere eller at støtte og rådgive dem, der står midt i et sygdomsforløb eller en krise.

Et sundhedstilbud løber over en tidsbestemt periode, der svinger mellem alt fra et enkelt møde, en anonym telefonsamtale til et længere forløb over nogle måneder. 

Skal jeg henvises til et sundhedstilbud?

Nogle af tilbuddene kan du selv tilmelde dig, men en del tilbud vil kræve henvisning fra din læge. Det fremgår af alle tilbud, hvorvidt tilbuddet kræver henvisning, eller om du selv kan tilmelde dig.

Sundhedstilbuddene på sundhed.dk fungerer primært som et arbejdsredskab for landets praktiserende læger. Men man kan som borger altid tage et kig og se, om der er sundhedstilbud, der kunne være relevant for dig.

Sådan gør du

Når du har klikket på nedenstående link, skal du vælge den kommune eller region, som du tilhører.

Se her de sundhedstilbud, som din kommune eller region tilbyder.

Dernæst får du en oversigt over alle de sundhedstilbud, som din kommune eller region tilbyder inden for forskellige sygdomme og problemstillinger.

Se eksempel her:

Hvis man gerne vil have hjælp til for eksempel sit alkoholforbrug, klikker man blot på afsnittet Alkohol under Problemstilling.

Herefter vil du få vist sundhedstilbud angående alkohol, herunder hvilke kriterier, du skal opfylde for at være berettiget til tilbuddet, om du skal bruge en henvisning fra lægen eller selv tilmelde dig og meget mere.

Se eksempel her:

Først publiceret: 2. december 2023
Artiklen er sidst opdateret 1. december 2023 kl. 11:50

Se, hvad vi ellers skriver om:

og