Fra mandag kan man blive vaccineret på apoteket

En lang række apoteker landet over er fra næste uge klar til at vaccinere alle, der er fyldt 65 år, samt særlige risikogrupper mod influenza og covid-19.

Vaccinationen er gratis, og man kan enten bestille tid - eller på en del apoteker bare dukke op i det tidsrum, hvor der vaccineres uden tidsbestilling. Foto: Morten Pape

Den 1. oktober lyder startskuddet til den årlige vaccination mod influenza og covid-19.

Den tilbydes gratis til personer, der er fyldt 65 år, samt til sårbare grupper såsom svært overvægtige og personer med kroniske lungesygdomme, diabetes og hjertekarsygdomme.

Sundhedsstyrelsen påpeger, at det er de samme målgrupper, der er i risiko for at få et alvorligt forløb med influenza og covid-19. Derfor får man tilbud om vaccination mod begge sygdomme – og det anbefales, at man får begge vacciner samtidig.

Førtidspensionister kan ligeledes få gratis vaccination mod influenza.

Nogle apoteker tilbyder ‘drop-in vaccination’

Man kan enten blive vaccineret på et apotek eller på et af de regionale vaccinationscentre. Vaccinerne er helt de samme, og tilbuddet gælder frem til midt i januar.

Alle, der opfylder alderskriteriet, har fået information i deres digitale post med opfordring til at bestille tid. Andre i risikogrupperne skal selv gå ind og booke tid eller henvende sig på et apotek med ’drop-in vaccination’.

En række apoteker har nemlig tider på dagen, hvor man bare kan komme ind og få sine vaccinationer uden tidsbestilling.

Mulighed for at købe vaccine mod influenza

På kortet www.apoteket.dk/influenzavaccination fremgår, hvilke apoteker i nærheden der tilbyder vaccination.

Personer uden for risikogrupperne kan på mange apoteker købe en vaccination mod influenza, og den koster 215 kr. Se på kortet, hvem der tilbyder influenzavaccination til egenbetalere.

Først publiceret: 28. september 2023
Artiklen er sidst opdateret 28. september 2023 kl. 14:19

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og