Forkert oplader kan ødelægge din nye telefon

Man skal passe på med, hvilken oplader man bruger til de nye iPhone-telefoner, da telefonen risikerer at blive ristet.

De nye iPhone 15-telefoner har USB-C-stik, så opladere fra anden elektronik også kan bruges her.

Hvis du er en af dem, der har planer om at anskaffe dig en af de fire nye iPhone 15-telefoner, som kan købes fra 22. september, bør du læse med her.

Den nye iPhone 15 risikerer nemlig at blive ødelagt, hvis den bliver opladet med en forkert oplader, skriver Berlingske.

Elektronikgiganten Apple har som følge af nye EU-regler skiftet deres eget Lightning-stik til de USB-C-stik, som er på alle andre mobiltelefoner for at nedbringe mængden af elektronikaffald.

Billige opladere beskytter mindre

Det betyder samtidig også, at man skal være opmærksom på, hvilken oplader man bruger til sin nye iPhone, da nogle USB-kabler og opladestik beskytter mindre end andre.

Derfor skal man så vidt muligt undgå de billige opladere. Apple ser helst, at man kun bruger deres egne opladere eller opladere fra andre mærker, der lever op til visse sikkerhedsforskrifter.

Hvis du går efter en oplader af høj kvalitet, får du en med små chips indeni, der gør, at det kun er selve opladeren, det går ud over, hvis der er problemer, og ikke selve telefonen.

Det nye stik, som nu sidder i iPhone 15-telefonerne, gør det desuden muligt at overføre data hurtigere end Apples Lightning-stik.

 

Først publiceret: 20. september 2023
Artiklen er sidst opdateret 20. september 2023 kl. 11:25

Se, hvad vi ellers skriver om:

og