Advarsel: Oplad aldrig telefonen her

Det er aldrig en god idé at sætte mobiltelefoner eller anden elektronik til opladning på et letantændeligt materiale som for eksempel en seng eller sofa.

Hvert år rykker danske brandvæsener ud til omkring 3.500 brande i boliger. Mindst 10 procent af de brande er relateret til elprodukter- eller installationer. Foto: Sikkerhedsstyrelsen

Flere har for vane at sætte mobilen til opladeren ved siden af puden som det sidste, inden man lukker øjnene.

Lad være med det, lyder en kraftig opfordring fra Sikkerhedsstyrelsen.

En sofa eller seng betragtes som let antændeligt og meget brandbart på grund af de materialer, som de er fremstillet af.

Elektronik, der ligger til opladning, udvikler varme, og ligger produktet lunt under hovedpuden eller ovenpå dynen, kan det ikke komme af med varmen igen. Det kan i værste tilfælde føre til en fatal brand.

Brug kun ubeskadigede elprodukter

Samtidig skal man være opmærksom på at få udskiftet beskadiget elektronik og ledninger.

I en flosset eller defekt ledning vil der kunne opstå en direkte kortslutning med en gennembrænding af isolationen til følge. Det er derfor vigtigt, at man udskifter sin elektronik/ledning, når det er slidt eller beskadiget.

Røgalarm kan redde liv

Det anbefales at have minimum én virksom røgalarm placeret centralt i boligen, fortrinsvist i loftet i en fordelingsgang, så den kan høres fra opholds- og soverum.

Større boliger bør have flere røgalarmer, og i et hjem med flere etager bør der være mindst én røgalarm på hver etage. Det kan redde liv.

Kilde: sik.dk

Læs mere om sikkerhed, mobiltelefoner og mange andre emner i SeniorNews. Danmarks eneste nyhedskanal til seniorer.

Nyhedsbrevet kommer hver morgen på mail. Det er gratis og fyldt med seniornyheder, konkurrencer og gode tilbud.

Først publiceret: 25. oktober 2022
Artiklen er sidst opdateret 25. oktober 2022 kl. 10:56

Se, hvad vi ellers skriver om:

, , og