Advarsel: Falsk mail fra borger.dk kan koste dig dyrt

Du skal passe ekstra meget på med en mail, der tilsyneladende er fra Borger.dk, og som er meget professionelt udført. Du giver svindler adgang til din konto. Se mail og hvordan svindlen foregår.

Det ligner til forveksling en rigtig mail fra Borger.dk med logo, der beder dig bekræfte dine personlige data.

Men det er et svindelnummer. Mailen er ikke fra borger.dk, men fra kriminelle, der forsøger at få adgang til dine personlige oplysninger og din bankkonto.

“Kære kunde, Vi har bemærket, at du til dato ikke har bekræftet dine personlige data. for at fortsætte med at tilbyde dig en sikker service, er det nødvendigt at bekræfte dine personlige data. Din brugerkonto er midlertidigt blokeret,” fremgår det af mailen.

Herefter opfordres du til at verificere din konto, for igen at få adgang.

“Hele processen tager kun 3 minutter. Du bør nu tage skridt til at løse problemet derefter så hurtigt som muligt. Opdateringer omfatter dit CPR-nummer, bankkort og telefonnummer Sørg for at indtaste det korrekt,” står det videre.

Der er vedlagt et link, som du skal trykke på. Og så er det, det bliver rigtig farligt – og dyrt for modtageren af mailen.

Går efter dine personlige oplysninger

Linket fører til en side, hvor du skal indtaste din kode til MitID. Siden ligner til forveksling den side, du kender ved login til MitID.

Efterfølgende bliver du via en side – der viser, at der arbejdes “med en sikker forbindelse til MitID  – ført til endnu en side. Og igen meget troværdig og genkendelig fra tilsvarende “ægte sider” fra MitID.

På siden skal du så indtaste dine personlige oplysninger: Navn, telefonnummer, cpr.nummer, kreditkortnummer, udløbsdato og kortkoden. Gør du det, så har du dermed givet adgang til din konto.

Den kriminelle mangler nu kun en sidste ting. At du verificerer med dit MitID. Din konto er nu åben for den kriminelle, der herefter kan hæve fra den.

Den falske mail ser ægte ud – med logo. Men bemærk afsenderen – support@Networksolutions.com – næppe en mail, som borger.dk bruger.

 

 

 

 

Først publiceret: 17. juli 2023
Artiklen er sidst opdateret 18. juli 2023 kl. 14:20

Se, hvad vi ellers skriver om:

og