Husk det nu: Fredag er sidste dag for hjælp til NemID

Den 30. juni vil NemID-supporten blive lukket, og det betyder, at du ikke længere kan få udstedt en NemID eller bestille et nyt nøglekort. Dette skridt markerer den seneste fase i overgangen til det nye MitID, før NemID endeligt lukkes om fire måneder.

Efter den 30. maj bliver der ikke printet nye nøglekort og nye midlertidige adgangskoder. Foto: Emil Helms

Om lidt over et døgn vil det ikke længere være muligt at få udstedt en NemID, og det vil heller ikke være muligt at kontakte supporten via telefon eller e-mail for hjælp.

Den 30. juni vil endnu en del af den digitale godkendelsesordning, som har været brugt af danskerne siden 2010, blive lukket ned og erstattet af det nye MitID.

Udskyder lukning af NemID

Selvom det oprindeligt var planen at lukke NemID helt ned natten til lørdag, blev denne lukning endnu engang udskudt for at undgå eventuelle kaotiske situationer op til sommerferien, hvor der er mindre personale i kommunernes borgerservice.

Derfor vil det først være den 31. oktober 2023, når den offentlige kontrakt mellem NemID og Nets, ejeren af Dankortet, udløber, at NemID helt trækkes ud af drift.

Men gradvist vil alle funktionerne omkring NemID blive lukket ned. Indtil 31. oktober kan NemID stadig bruges på sider, hvor indlogning med NemID fortsat er muligt.

Dog vil disse steder gradvist fjerne denne mulighed og skifte fuldt ud til det nye MitID. For fortsat at kunne tilgå digitale selvbetjeningsløsninger er det nødvendigt at have MitID.

Har du ikke fået MitID endnu?

Du kan få MitID på flere måder. Du kan få MitID ved at scanne dit pas i MitID appen eller ved at møde op i Borgerservice.

Muligheden for at anvende NemID til at få MitID via MitID.dk ophører 5. juni 2023.

Læs mere på  MitID.dk/komigang

Først publiceret: 29. juni 2023
Artiklen er sidst opdateret 29. juni 2023 kl. 9:00

Se, hvad vi ellers skriver om:

, , og