Nem motion: Find din lokale gå-gruppe

GÅ MED vil få flere danskere til at gå sammen i gå-fællesskaber, som bliver drevet af frivillige.

Hjerteforeningen og TrygFonden har netop indgået partnerskabet KOM MED, hvor man med forskellige aktiviteter vil hjælpe flere danskere, der ikke bevæger sig nok, til at bevæge sig bare lidt mere.

Alt for mange danskere bevæger sig for lidt. Det kan have en række negative konsekvenser.

Fysisk inaktivitet øger risikoen for blandt andet hjertesygdomme væsentligt. Den gode nyhed er imidlertid, at op til 80 procent af alle tilfælde af hjerte-kar-sygdom kan forebygges.

Det kan blandt andet ske ved at være lidt mere aktiv i det daglige. Og der er ikke nødvendigvis behov for at kaste sig over de tungeste håndvægte eller knokle igennem på en motionscykel.

Daglige gåture kan være en tilstrækkelig form for motion, og samtidig er det noget, alle kan være med på.

Sådan bliver du en del af et gå-fællesskab:

Oversigt over gå-grupper

Når du zoomer ind på kortet her, kan du klikke på alle Hjerteforeningens eksisterende gå-grupper og finde kontaktinformation på en gå-vært nær dig.

Du er meget velkommen til at række ud og ringe eller skrive til vedkommende for information om den næste tur. Alle gå-værter ser frem til at byde dig velkommen.

Hvad kan du forvente af en gå-vært?

Alle gå-værter er klædt godt på til at sætte rammen for et rart og inkluderende fællesskab, og kan planlægge en gårute, som er tilpasset i tempo, terræn og distance, så alle i gruppen kan være med.

Mangler der en gå-gruppe nær dig?

Så kan det være, du har mod på at starte en gå-gruppe i dit område? Det er ikke svært eller krævende, men du kan gøre en stor forskel for dig selv og andre.

I GÅ MED arbejder man hele tiden på at udbygge netværket af gå-værter. Er du nysgerrig på, hvad det vil sige at være gå-vært, så kan du læse mere her.

Først publiceret: 16. maj 2023
Artiklen er sidst opdateret 16. maj 2023 kl. 11:27

Se, hvad vi ellers skriver om:

og