Torben “Træsko” reddede den fra konkurs

Torben "Træsko" Pedersen reddede Cirkusrevyen fra fallit, og 38 år senere gjorde dronningen ham til ridder af Dannebrog. Den 3. maj fylder han 75 år.

Torben "Træsko" Pedersen er kendt for altid at gå i træsko. Den 3. maj fylder han 75 år. Her er han fotograferet i 2015. Foto: Simon Skipper/Ritzau Scanpix

Både Bakkens Oscar og ridder af Dannebrogordenen har Torben “Træsko” Pedersen modtaget for sin indsats i Cirkusrevyen på Bakken.

Onsdag den 3. maj fylder han 75 år.

Den første modtog han i 1985 sammen med sin hustru, Sanne Pedersen, da de overtog Cirkusrevyen og reddede den fra at gå konkurs.

I dag er den Danmarks største revy, der hvert forår samler gæster fra hele landet.

Ridder af Dannebrog

Og det var også af den grund, at Torben “Træsko” Pedersen blev udnævnt til ridder af Dannebrog den 5. marts i år.

Her modtog han ridderkorset af formanden for RevyDanmark – på vegne af dronning Margrethe – for sin indsats i de første 38 år som direktør.

Ifølge Se og Hør var modtageren både stolt og meget rørt.

“Jeg er meget rørt og beæret over den store anerkendelse fra Hendes Majestæt Dronningen, både for mig selv personligt og for revybranchen,” udtalte han i en pressemeddelelse.

Torben “Træsko” Pedersen har særligt ét kendetegn, som hans kælenavn antyder. Han går nemlig altid i træsko – uanset anledningen.

50-års jubilæum på Bakken

Som ung blev han uddannet købmand i Buddinge, hvor han senere overtog forretningen, inden han fik gang i købmandskabet på Bakken.

Her hed den første forretning Bacon Baren, som han omdøbte til restaurant Ved Linden, og i 1973 udvidede han til hele 16 forretninger, herunder Kaffekoppen og restaurant Dyrehaven.

I 2015 gik han skridtet videre, da han skabte Korsbæk på Bakken som en del af forlystelsesparken. Det blev – ligesom Cirkusrevyen – en kæmpe succes.

I det fiktive Korsbæk har de besøgende mulighed for at spise på Postgaarden og Jernbane Restauranten, ligesom de gjorde i tv-serien “Matador”.

Den 13. april i år kunne Torben “Træsko” Pedersen fejre 50-års jubilæum på Bakken, hvor han i dag, ud over Cirkusrevyen og Korsbæk på Bakken, ejer ni “kørende” forretninger, blandt andet Vandrutschebanen.

Sammen med Susanne Pedersen har han døtrene Sandra og Linda Pedersen.

Først publiceret: 3. maj 2023
Artiklen er sidst opdateret 3. maj 2023 kl. 8:30

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og