6 råd: Sådan får du nok protein

Hvis du er 65 år eller over, kan du med fordel have fokus på nødder, mælk og fisk, hvis du vil sikre dit indtag af protein.

Når du runder 65 år, er det godt at have fokus på at spise nok proteinrige madvarer.

Sådan lyder det fra Fødevarestyrelsen.

For når man bliver ældre, har man nemlig brug for mere protein, der sammen med fysisk aktivitet er med til at bevare vores muskelmasse.

Her er rådene:

Konkret kan følgende mængder tilsammen være tilpas for at dække dit behov for protein.

Mængderne gælder tilberedt mad for dig, der er + 65 år, er rask og normalspisende og med et gennemsnitligt energibehov:

  • 100 g bælgfrugter om dagen
  • 30 g nødder om dagen
  • 250 ml mager mælk og mælkeprodukter og 20 g mager ost om dagen (1 skive) eller 350 ml mager mælk eller mælkeprodukter om dagen, hvis du ikke spiser ost. Varier med magre proteinrige mælkeprodukter som skyr og ylette flere gange om ugen.
  • 350 g fisk om ugen, heraf 200 g fed fisk
  • 350 g kød om ugen – varier gerne med indmad af og til fx leverpostej eller stegt lever
  • 2 æg om ugen.

Først publiceret: 3. maj 2023
Artiklen er sidst opdateret 3. maj 2023 kl. 11:26

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og