TV 2 sagsøgt: Her er dommen

Læge taber sag mod TV 2 om påståede æreskrænkelser, der påvirkede indtjeningen i hans klinik i Grækenland.

TV 2 og mediets administrerende direktør er fredag blevet frifundet i en sag om æreskrænkelser i TV 2-programmet "Operation X - Lægens livsfarlige operationer". Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Retten på Frederiksberg har fredag afgjort en strid mellem TV 2 og lægen Nikolas Valsamidis.

TV 2 og mediets administrerende direktør, Anne Engdal Stig Christensen, frifindes for at have krænket lægens ære i TV 2-programmet “Operation X – Lægens livsfarlige operationer”.

Programmet gav ifølge Nikolas Valsamidis det indtryk, at det var forbundet med høj risiko for patienterne at blive opereret af ham, og det nedbragte hans indtjening på klinikken i Grækenland.

Aflyste operationer

Efter programmets offentliggørelse påstod han at have tabt 1,4 millioner kroner.

Umiddelbart efter opsagde firmaet SOS International samarbejdet med lægen, og en række allerede bookede patienter aflyste deres operationer.

Programmet blev bragt i fjernsynet i september 2020.

Skal betale sagens omkostninger

Her fortalte patienter om de konsekvenser, de havde oplevet, efter at de fik foretaget fedmeoperationer af Nikolas Valsamidis.

Flere tilbragte uger på hospitalet og oplevede års komplikationer efter fedmeoperationerne på hans klinik. Én var i livsfare, skrev TV 2 efterfølgende.

Ud over de 1,4 millioner krævede han en godtgørelse for tort på 100.000 kroner, hvilket bragte det samlede krav op på 1,5 millioner kroner.

Men han tabte altså sagen og skal også betale sagens omkostninger til TV 2 og Anne Engdal Stig Christensen.

Først publiceret: 28. april 2023
Artiklen er sidst opdateret 28. april 2023 kl. 13:53

Se, hvad vi ellers skriver om:

og