Rap teenageprinsesse fejrer fødselsdag

Den 21. april fylder kronprinsparrets ældste datter, prinsesse Isabella, 16 år. Om to måneders tid afslutter hun 9. klasse.

Prinsesse Isabella er den tredje i arvefølgen efter sin storebror, prins Christian, og sin far, kronprins Frederik, der skal overtage tronen efter dronning Margrethe. Dermed er hendes fremtid mere formbar end fastlagt. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Prinsesse Isabella går en festlig fredag i møde.

Den 21. april fylder kronprins Frederik og kronprinsesse Marys ældste datter 16 år.

Det forgangne år har budt på store forandringer og ændrede planer i sidste øjeblik for prinsessen.

Ændrede planer

Sidste sommer stoppede hun på Tranegårdskolen i Gentofte, hvor hun havde været elev siden 0. klasse, for at tage det sidste år af grundskolen på Herlufsholm i Næstved.

Men Herlufsholm var ikke et passende sted, lød kritikken, efter at en TV 2-dokumentar skildrede et krænkende miljø blandt flere af eleverne. Især når prinsesse Isabellas mor er formand for Mary Fonden, der kæmper mod mobning og ensomhed.

Derfor blev prinsesse Isabella i stedet indskrevet på Ingrid Jespersens Gymnasieskole på Østerbro i København – ikke langt fra sit hjem på Amalienborg Slot.

Ifølge kronprinsparret havde beslutningen om ændringerne været en svær proces for familien.

Til sommer afslutter prinsesse Isabella 9. klasse. Kongehuset har endnu ikke oplyst, hvad hun skal derefter.

Titeldrama

Prinsesse Isabella er den tredje i arvefølgen efter sin storebror, prins Christian, og sin far, kronprins Frederik, der skal overtage tronen efter dronning Margrethe. Dermed er Isabellas fremtid mere formbar end fastlagt.

Ifølge kronprinsesse Mary vil hun og kronprins Frederik se på prinsesse Isabellas titel. Det samme gælder hendes fire år yngre søskende, tvillingerne prins Vincent og prinsesse Josephine.

Udtalelsen kom i kølvandet på palaveren, der opstod, da dronning Margrethe i efteråret 2022 tog titlerne fra prins Joachims fire børn, grev Nikolai, grev Felix, grev Henrik og komtesse Athena, der ikke længere er prinser og prinsesse.

“I dag kan vi ikke se, hvordan kongehuset kommer til at se ud, når det er Christians tid, eller når Christians tid begynder at nærme sig,” lød det fra kronprinsesse Mary.

Kongelig krudtugle

Da prinsesse Isabella var lille, døbte flere medier hende den kongelige krudtugle, fordi hun sjældent stod stille.

Ligesom de fleste andre teenagere står hun stadig ikke stille.

Prinsessen er flere gange blevet spottet på lægterne. Ved en af Danmarks kampe i Parken lagde influencer Anders Hemmingsen en selfie op af sig selv og prinsessen. Kongehuset forbød efterfølgende at man delte billedet, da prinsesse Isabella ikke var i Parken som officiel gæst, lød det.

Rap i replikken

I sommer overværede prinsesse Isabella sammen med sin far, kronprins Frederik, rapgruppen Suspekt – kongerne af dansk hiphop – til en natkoncert på Smukfest. Og hun er selv blevet bemærket for at være rap i replikken.

Efter at hendes storebror, prins Christian, i 2021 blev konfirmeret, stillede familien op til en fotoseance i forskellige konstellationer.

Isabella fik i den forbindelse at vide af sin mor, kronprinsesse Mary, at hun skulle gå med dronningen indenfor. Men da prinsessen var halvvejs oppe ad trappen, blev hun omdirigeret.

“Sagde du ikke, at jeg skulle gå med farmor? Altså, du er helt væk?,” lød prinsesse Isabellas kommentar til sin mor.

Først publiceret: 21. april 2023
Artiklen er sidst opdateret 21. april 2023 kl. 9:19

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og