Vær med til at fejre Shu-bi-duas guldjubilæum

Shu-bi-dua debuterede for 50 år siden med "Fed rock". Med shubbernes velsignelse bliver jubilæet markeret med en hyldestkoncert, som senere sendes på TV 2.

Foto: Steen Jacobsen/Ritzau Scanpix

Det er 50 år siden, at Shu-bi-dua spillede for allerførste gang.

Det bliver markeret med en hyldestkoncert, som TV 2 Danmark og Musikkens Hus i Aalborg står bag med shubbernes velsignelse.

Hyldestkoncerten bliver afholdt den 15. juni på Musikkens Plads i Aalborg og sendes senere på året på TV 2.

“Det er 50 år siden, ‘Fed rock’ og Shu-bi-dua så dagens lys. Michael Bundesen og jeg afleverede demoen til Danmarks Radio. Den 25. marts 1973 brølede den ud over hele landet. To måneder senere indspillede vi ‘Fed rock’, og så mente vi begge, at ‘det var vel ligesom det’.”

“Og i dag sidder vi her: Et halvt århundrede senere med cirka 240 Shu-bi-dua-sange i rygsækken,” siger guitaristen Michael Hardinger i en pressemeddelelse.

Evige hits

Sammen med Jørgen Thorup og Kim Daugaard, som også har været medlemmer af Shu-bi-dua, går de på scenen sammen med en række endnu ikke offentliggjorte artister.

Hver af de deltagende kunstnere vælger et Shu-bi-dua-nummer, som de synger deres egen version af til koncerten.

Bandet er kendt for sange som “Vuffeli-vov”, “Hvalborg”, “Sexchikane”, “Står på en alpetop” og “Den røde tråd” – alle sunget af Michael Bundesen.

I 2011 måtte han stoppe sin musikalske karriere, efter at han blev ramt af to blodpropper i hjernen.

Han døde af kræft i 2020, 71 år gammel.

Musikken lever videre

Michael Bundesens søn Nicolaj Bundesen glæder sig over, at Shu-bi-dua bliver fejret til jubilæumskoncerten.

“Selv om tidens tand kan være hård, er der noget utroligt smukt i, at musikken lever videre. Det er dette arrangement et rigtigt godt eksempel på, og jeg er 100 procent sikker på, at min far ville være både glad og stolt over at blive fejret på denne måde,” siger Nicolaj Bundesen i pressemeddelelsen.

Koncerten finder sted 15. juni og sendes på TV 2 senere på året.

Først publiceret: 22. marts 2023
Artiklen er sidst opdateret 22. marts 2023 kl. 12:57

Se, hvad vi ellers skriver om:

og