5.000 kroner skattefrit på vej til de ældre

Regeringen ønsker at give ældre, som modtager ældrecheck, yderligere 5.000 kroner skattefrit.

Nu er forhandlingerne om en ny ekstra ældrecheck er gået i gang.

Mandag var der pressemøde i Finansministeriet om kommende inflationshjælp til de danskere, der er hårdest ramt af stigende priser.

Her kom det bl.a. frem, at SVM-regeringen ønsker at give ældre, som modtager ældrecheck, yderligere 5.000 kroner skattefrit.

Det drejer sig om op mod 300.000 danskere, skriver Berlingske.

Forhandleringerne om en ny ekstra ældrecheck er gået i gang tirsdag, og regeringen forventer at forhandle en aftale hjem allerede inden vinterferien.

I alt er der afsat 2,3 milliarder kroner i inflationshjælp til danske familier og virksomheder.

Regeringen var repræsenteret af finansminister Nicolai Wammen (S), økonomiminister Troels Lund Poulsen (V) og kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M).

“Der er danske børnefamilier og pensionister, der er hårdt pressede økonomisk og tydeligt mærker den høje inflation, når elregningen skal betales, eller når man står ved kassen og handler dagligvarer,” siger Finansminister Nicolai Wammen.

“Derfor inviterer vi nu Folketingets partier til forhandlinger om en målrettet økonomisk håndsrækning til de mest trængte. Vi lytter til alle partier, der ønsker at tage ansvar og hjælpe danskerne gennem en svær tid. Inflationshjælpen løser ikke alt, men skal hjælpe, hvor det gør mest ondt.”

Kilde: berlingske.dk

Overblik

  • Regeringen har afsat 2,3 milliarder kroner i inflationshjælp.
  • Regeringen ønsker at give ældre, som modtager ældrecheck, yderligere 5.000 kroner skattefrit. Det drejer sig om op mod 300.000 danskere.
  • Alle partier bliver indbudt til forhandlinger i Finansministeriet, som er begyndt.
  • Regeringen forventer at kunne lande en aftale inden vinterferien.
  • Selvom inflationen er aftagende, forventer Finansministeriet, at den vil forblive "på et forhøjet niveau et godt stykke ind i 2023".

Kilde: Berlingske

Først publiceret: 31. januar 2023
Artiklen er sidst opdateret 31. januar 2023 kl. 14:26

Se, hvad vi ellers skriver om:

, , og