Politiet: Sådan lyder det, når en svindler ringer

Mange især ældre kvinder bliver kontaktet af kriminelle, der bliver svindlet for store pengebeløb. Politiet har nu udgivet lydklip med eksempler på, hvordan svindlen finder sted. Hør eksempler her

Igen har telefonsvindel ramt en ældre kvinde.

Professionelle svindlere ringer til Gerda, Else, Olga eller Grethe og bruger adskillige timer på at skabe tillid til den ældre dame i røret.

Formålet er at lokke dem til at udlevere deres personlige bankoplysninger.

“Vi vil gerne opfordre alle til at hjælpe med at advare mod denne type af svindel, som vi desværre ser rigtig mange tilfælde af,” siger vicepolitiinspektør Peter Høholt fra Københavns Polit

“De kriminelle går målrettet efter ældre kvinder, og i telefonen virker de både høflige og troværdige, men i virkeligheden er de kolde og kyniske og svindler de ældre for meget store beløb,” siger Peter Høholt.

Suger de er fra banken eller politiet

Svindlerne udgiver sig ofte fra at være fra banken eller politiet og ved at tale længe og tålmodigt med borgeren får de langsomt opbygget en tillid der gør, at de ældre til sidst bliver lokket til at udlevere deres Nem-id, Mit-id, kortoplysninger og pinkoder.

Svindlerne anvender nogle gange en teknik, der får det til at se ud som om, at de ringer fra et nummer, der tilhører for eksempel politiet.

Tag en snak med ældre pårørende

Politiet opfordrer alle til at hjælpe med at forebygge denne svindel, ved at tage en snak med ældre pårørende, venner og bekendte.

”Ring til din mormor og tal med din nabo. Advar dem igen og igen og forklar dem, hvad de skal gøre, hvis de bliver ringet op. Tilbyd dem eventuelt at de kan ringe og få råd hos dig, hvis de er i tvivl,” siger Peter Høholt.

Hør hvordan de kriminelle gør

Hør lydklippene som er en rekonstruktion af rigtige optagelser af svindlere, som bruger adskillige timer på at skabe tillid til ældre.

Hør eksempel på svindel her

Hør eksempel på svindel her

Først publiceret: 29. januar 2023
Artiklen er sidst opdateret 27. januar 2023 kl. 13:59

Se, hvad vi ellers skriver om:

, , , og