Sæt fut i parforholdet og få en hot vinter

Er parforholdet blevet præget af venskab, er det nødvendigt, at man taler sammen, også selv om det kan være grænseoverskridende, siger parterapeut.

Vil I have vinteren til at blive mere hot, opfordrer sexologen til, at I kaster jer ud i nye aktiviteter sammen.

Vil du og din partner lægge venskabet fra jer og gøre jeres vinter mere hot, bør I lægge svesken på disken, som parterapeuten formulerer det, og tale om, hvordan I har det med hinanden.

Det er til trods for, at det kan være grænseoverskridende.

“Nogle vil hellere brække lårbensknoglen end sige til deres partner, hvordan de har det. Men der er ikke nogen vej udenom. Vi kan ikke begynde at løse noget, hvis ikke vi ved, hvad problemet er,” siger Katrine Axholm.

Er det svært at tale om, kan I søge hjælp i jeres omgangskreds. Det kan for eksempel være, at I har et vennepar, som tidligere har oplevet problemer i parforholdet, som I kan spørge til råds.

Når du og din partner tager snakken, bør I holde jer til, hvordan I hver især har det, og ikke begynde at fokusere på hinandens mangler.

“Man skal tale for sig selv for at blive hørt. For peger man på den anden, vil personen høre det som et angreb og gå i forsvar, og så kommer man ingen vegne,” siger Katrine Axholm.

I er seksuelle væsner

Er I blevet mere venner end kærester, kører sexlivet på et lavt blus. Det siger Sara Skaarup, der er sexolog og forfatter til en række bøger – blandt andet “Lyserøde Luftkasteller – undgå at fare vild i kærligheden”.

Men skal det op på et højere blus, bør I gå væk fra tantekys samt hurtige kram og begynde at behandle hinanden som seksuelle væsner.

“Det vil sige, at man begynder at komplimentere hinandens kroppe samt kigger på og flirter med hinanden,” siger Sara Skaarup.

Er der skærme i soveværelset, bør I også overveje at droppe dem. For er I optaget af skærmene i stedet for hinanden, mindsker I muligheden for, at der kunne opstå kæreste-aktiviteter, for eksempel at I går i seng med hinanden.

Vil I have vinteren til at blive mere hot, opfordrer sexologen til, at I kaster jer ud i nye aktiviteter sammen.

“Går man til noget nyt sammen, ser man nye sider af hinanden,” siger Sara Skaarup.

Lav noget hver for sig

Faktisk kan det også være en god idé at tilbringe tid hver for sig.

“Man tager ny energi med hjem og bliver inspirerende igen. Man kan også overveje ikke at sove sammen hver nat og i stedet mødes, når man reelt ønsker at engagere sig med hinanden,” siger hun.

Selv om ændringerne kan kræve planlægning, er det godt givet ud, hvis I realiserer dem, også selv om der måske bliver mindre tid til fitness eller at se serier.

“At have et kærlighedsliv, der fungerer, er blandt de mest lykkebringende elementer i et menneskeliv,” siger Sara Skaarup.

Først publiceret: 22. december 2022
Artiklen er sidst opdateret 22. december 2022 kl. 14:06

Se, hvad vi ellers skriver om:

, , og