Coronarestriktioner er ophævet – men ikke i ældreplejen

Selvom Sundhedsstyrelsen nu dropper corona-retningslinjer om test og selvisolation, skal man i ældreplejen stadig forholde sig til de særlige regler.

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Sundhedsstyrelsen skelner ikke længere mellem coronavirus og andre sygdomme, men opfordrer til, at vi bliver hjemme ved sygdom – uanset, hvad vi er smittet med.

På social- og ældreområdet vil der forsat være stort fokus på at beskytte de ældre på plejehjemmene og i hjemmeplejen, der er i særlig risiko for et alvorligt sygdomsforløb ved smitte med covid-19.

Derfor er der fortsat en række tiltag og opfordringer angående test.

Tiltag for plejehjem og hjemmeplejen

  • Fast personale på plejehjem og i hjemmeplejen opfordres til at tage 1 PCR-test for covid-19 hver 14. dag.
  • Fast personale på plejehjem og i hjemmeplejen opfordres sideløbende med PCR-test til at tage 2 ugentlige antigenselvtest for covid-19.
  • Løst tilknyttet personale på plejehjem og i hjemmeplejen har udover muligheden for at tage en PCR-test hver 14. dag mulighed for at tage en antigenselvtest for covid-19 ved påbegyndelse af hver vagt.
  • Pårørende til +85-årige på plejehjem, eller som modtager hjemmepleje, opfordres til at tage en antigenselvtest for covid-19 inden besøg hos den +85-årige og kan, hvis de ikke er blevet testet inden besøget, få udleveret en gratis antigenselvtest hos kommunen.
  • Beboere på plejehjem, der bliver syge med symptomer på corona, anbefales at blive testet.
  • Bliver en borger i hjemmeplejen testet positiv, bør borgeren selvisolere og støttes af hjemmeplejen.

Kilde: coronasmitte.dk 

Først publiceret: 13. december 2022
Artiklen er sidst opdateret 13. december 2022 kl. 10:44

Se, hvad vi ellers skriver om:

, , og