Få hurtig hjælp med video ved 1-1-2-opkald

Samtlige landets regioner kan nu modtage livevideo fra borgere, der ringer til 112 fra deres mobiltelefoner.

Alle landets regioner har nu indført mulighed for, at deres vagtcentraler kan modtage live-video fra folk, der ringer til 1-1-2 fra deres mobiltelefoner.

Hvis den sundhedsfaglige medarbejder vurderer, at video kan være en hjælp, kan regionernes vagtcentraler sende en sms med et link, så borgere der ringer 1-1-2 kan sende live-optagelse fra deres mobiltelefon og på den måde vise tilstanden for en forulykket person.

Med video-forbindelsen kan dem, der ringer ind få instruktion i, hvordan de hjælper syge eller ulykkesramte.

Samtidig kan den sundhedsfaglige medarbejder bruge videoen til at vurdere, hvor alvorlig situationen er og sende den rigtige hjælp.

Det kan være, at der er brug for en ambulance eller vagtcentralen kan henvise til en akutmodtagelse eller egen læge, hvis situationen ikke er så akut som frygtet.

Førstehjælp ved hjertestop og trafikulykker

Nogle regioner har allerede implementeret videoforbindelsen. Her viser en opgørelse fra to af dem, at video bliver brugt ved seks procent af opkaldene til 112.

Opkaldene bruges blandt andet, når der er tale om hjertestop, trafikulykker og hvor en patient har uklare symptomer.

“I de situationer er det godt, at videoer kan give mere klarhed. Derfor er det tilfredsstillende, at alle fem regioner nu på den måde hurtigt og målrettet bruger live-videoer,” siger 2. næstformand i Danske Regioner, Lars Gaardhøj.

Kilde: regioner.dk

Først publiceret: 12. december 2022
Artiklen er sidst opdateret 12. december 2022 kl. 11:02

Se, hvad vi ellers skriver om:

, , og