7 gode råd før snestorm

Hvordan skal du sikre boligen, inden snestormen kommer? Få gode råd til, hvordan du gør din bolig klar til snestorm.

Siger vejrudsigten "sne" skal du være parat med skovlen og til at sikre dit hjem mod skader.

1. Vid, hvad der er værd at vide

Du skaber de bedste muligheder for dig selv, hvis du ved, hvornår snestormen kommer. Følg med i vejrudsigten på dmi.dk eller på app’en DMI Vejr samt i radio og tv.

2. Gør dine hjælpemidler klar til snestormen

Skal du først til at finde sneskovl og vejsalt, efter snestormen har raset og måske endda blokeret døren til skuret, hvor dine hjælpemidler, så gør du det svært for dig selv. Stil kost og sneskovl klar tæt på døren. Læg også grus, salt eller andre tømidler inden for rækkevidde.

3. Gennemgå alle udgange før snestormen

Når du sikrer boligen, starter du med at lukke alle vinduer, døre og tagvinduer. Husk at lukke alle hasper. Derved lukker du vinduerne så tæt som muligt.

4. Sikr boligen ved at fjerne løse ting

Fjern løse ting i haven og på grunden. Dæk byggematerialer og andre større materialer godt til, så de ikke bliver våde. Gør dem forsvarligt fast, så de ikke blæser væk eller ind i husets murværk eller vinduer. Luk døre ind til skuret og garagen.

5. Støt de lette tage med hjælpestolper

Hvis du har en udestue, carport, skur eller andet med et let tag, så sæt et par ‘hjælpestolper’ under taget for at understøtte vægten af al den sne, som snestormen bringer med sig.

6. Rens tagrender og nedløb

Fjern blade og alt andet skidt og snavs fra dine tagrender og nedløb. Dermed kan smeltevand fra sneen løbe væk fra huset, og du undgår, at der kommer en brist i tagrenden eller nedløbet, der i stedet leder vandet ned på murværket eller ind i boligen.

7. Sikr boligens klimaskærme

Sørg for, at husets klimaskærme i tag og på facader er tætte. Revner og skader i klimaskærmene kan resultere i vandskader og andre alvorlige skader på huset.

Bolius - få gratis råd om din bolig

SeniorNews samarbejder med Videncentret Bolius, der er en uvildig nonprofitorganisation, der har til formål gøre danskerne klogere på deres bolig.

Videncentret Bolius sælger ikke produkter eller tjenester, men formidler gratis rådgivning og inspiration om alt fra vedligeholdelse af hus og have til energirenovering, økonomi og godt naboskab.

Foreningen Realdania ejer Videncentret Bolius, og hvert år får over en million brugere hjælp, råd og inspiration.

 

Først publiceret: 10. december 2022
Artiklen er sidst opdateret 10. december 2022 kl. 7:55

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og