Flemming Jensen anklaget for racisme

Skuespiller og komiker Flemming Jensen bliver beskyldt for racisme i sin forestilling 'Nissebanden i Juleland', hvilket har gjort ham "uendelig ked af det".

Foto: Kim Haugaard/Ritzau Scanpix

74-årige Flemming Jensen er kommet i vælten, efter han i sidste uge deltog i ‘Go’ Aften Live’ på Tv 2 for at tale om sin forestilling ‘Nissebanden i Juleland’, der bygger på den populære julekalender ‘Nissebanden i Grønland’ fra 1989.

Her blev han nemlig anklaget for racisme af Michael Bro, der selv er inuit og læser arktiske studier, fordi en række danske børn er klædt ud som grønlandske børn i forestillingen.

Han er nemlig imod, at man skal spille inuit, hvis man er fra Danmark, hvorfor han hellere ville have set inuitbørn i de pågældende roller.

Flemming Jensen afviste påstanden med det samme og fortalte, at det “kunne han aldrig drømme om”.

Hjerteblod

Efter programmet gik den garvede skuespiller, der bedst er kendt for rollen som ‘Lunte’ i ‘Nissebanden’-julekalenderne, til tasterne for at udtrykke sin utilfredshed med beskyldningerne.

“Jeg tror ikke, at der er ret meget andet, der er værre for mig, end at blive beskyldt for at pege fingre ad grønlændere. Jeg har grønlandske venner, kolleger – ja, familie! Jeg kan ikke ha’, at man tiltror mig at ville dem noget ondt – og jeg mindes ikke, at noget har ramt mig så hårdt. Og gjort mig så ulykkelig. Dét har gjort mig uendelig ked af det,” skrev Flemming Jensen på sin Facebook-profil.

Sludder

Til Berlingske uddyber Flemming Jensen, at han mener, det er noget “sludder”, når Michael Bro siger, at han har ment noget ondt med sin forestilling.

“Det er skældsord, og det er fuldstændig sludder at sige om denne forestilling. En forestilling er hjerteblod, og så kommer der et menneske, som ser et billede og stiller sig til dommer over det. Det er fuldstændig absurd.”

Kilde: berlingske.dk

Først publiceret: 6. december 2022
Artiklen er sidst opdateret 6. december 2022 kl. 14:24

Se, hvad vi ellers skriver om:

og