Dansk politiker hacket: Se hvordan

Det er lykkedes nogle snedige hackere at tage kontrol over den tidligere DF'er Liselott Blixts Facebook-profil.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Hvis du ligesom millioner af danskere har en profil på Facebook, er det med at holde tungen lige i munden.

Hackerne bruger snedige tricks til at stjæle adgangen til forskellige menneskers Facebook-profiler, som de efterfølgende misbruger.

Et af de seneste ofre er Liselott Blixt, der er tidligere viceborgmester i Greve Kommune og tidligere folketingsmedlem for DF.

“Jeg har fået stjålet min konto, og de (hackerne, red.) har simpelthen kontrol over min Facebook og min Messenger. Jeg kan se, de har slettet noget og ændret sproget,” siger hun til Ekstra Bladet.

Den 57-årige kvinde er oprørt over, om hackerne vil misbruge hendes Facebook til lokke penge ud af hendes venner eller måske dele nogle opslag i hendes navn.

Indtil videre er Liselott Blixt stadig låst ude, og hverken Instagram eller Facebook har ikke været til den store hjælp.

Sådan skete det

Det startede med, at den tidligere politiker fik en besked på Instagram, hvor hun blev tilbudt at få sin Instagram-konto verificeret med et flueben.

Det betyder fluebenet

Instagram har givet offentlige personer mulighed for at få verificeret deres konto, hvilket betyder, at det bliver tydeliggjort at kontoen er ægte, og at den tilhører den person/virksomhed, der står, og at Instagram har verificeret dette – dette ses på det lille blå flueben ved siden at kontoindehaverens navn.

Til gengæld skulle hun oplyse en kode, der i forbindelse med godkendelsen ville tikke ind på hendes mobiltelefon.

Da Liselott Blixt havde gjort det, fik hun herefter en mail om, at kodeordet til hendes Facebook-profil var blevet ændret, og det gør, at Liselott Blixt ikke længere kan logge ind på sin Facebook.

Det var nemlig et svindelnummer, der gav hackerne kontrol over hendes Facebook-profil, og derfor forsøger hun nu at advare andre om at være ekstra opmærksomme.

Kilde: eb.dk

Først publiceret: 5. december 2022
Artiklen er sidst opdateret 5. december 2022 kl. 14:29

Se, hvad vi ellers skriver om:

, , og