Her er din nærmeste Hjertestarter

I Danmark er vi verdensmester i genoplivning efter hjertestop, og det skyldes især de mange Hjertestartere, der hænger over hele landet. Her kan du se hvor der hænger en nærmest ved dig.

I Danmark er vi verdens bedste til genoplivning efter hjertestop. Det skyldes bl.a. de mange Hjertestartere, der er placeret rundt i hele landet. Foto: TrygFonden.

I Danmark er vi verdens bedste til genoplivning efter hjertestop. Det skyldes, at almindelige mennesker træder til, så snart en person falder om.

De seneste 20 år har vi i Danmark firedoblet overlevelsen efter hjertestop. Hvis vi skal blive endnu bedre til at redde folk efter hjertestop, kræver det at endnu flere ved hvor den nærmeste Hjertestarter hænger.

Den enkelte hjerteløber kan nemlig gøre en kæmpe forskel, hvis en person falder om med hjertestop. Her er hurtig livreddende førstehjælp og stød med en hjertestarter afgørende.

Derfor  har TrygFonden lavet en smart hjemmeside, hvor alle nemt og enkelt kan se både adressen og et billede af den Hjertestarter, der hænger nærmest bopælen eller arbejdspladsen.

Find din nærmeste Hjertestarter HER

Du kan også downloade TrygFondens app, og herigennem finde din nærmeste hjertestater.

Download Hjertestarter-app’en HER

Bliv Hjerteløber

Over 130.000 har tilmeldt sig TrygFonden som Hjerteløber. Som hjerteløber får man besked, når nogen i nærheden af dig får hjertestop, så du kan træde til og gøre en forskel.

Det er vigtigt, at du føler dig robust og kompetent i livreddende førstehjælp, før du melder dig.

Test dig selv og se, om du er klar til at blive Hjerteløber: Hjerteløber-testen HER

Læs mere om TrygFondens Hjertestarter-projekt HER

Først publiceret: 28. november 2022
Artiklen er sidst opdateret 28. november 2022 kl. 14:26

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og