Vind bogen: Dissing

I mere end 60 år var Povl Dissing en omdiskuteret og elsket stemme i dansk musikliv. Her fortæller han for første gang sin spektakulære livshistorie.

’Dissing’ er blevet til over en 2-årig periode i tæt samarbejde med sangskriver og forfatter Jens Folmer Jepsen.

Selvom Povl Dissings mimik og teatralske måde at synge på delte vandene, blev han en afholdt og folkekær sanger, der rørte et stort og bredt publikum med sin inderlighed og anderledeshed.

Povl Dissing var lykkelig, når han sang, og det gjorde han helst hele tiden. I ’Dissing’ fortæller han om vejen ind i musikken som trompetist og guitarist. Om de mennesker og rejser, der inspirerede ham, og om de mange musikalske samarbejder med navne som Benny Holst, Peter Thorup, Trille, Flemming Quist Møller, Peter Bastian og Benny Andersen. Ikke mindst makkerskabet med Benny Andersen, der eksploderede med Svantes Viser og varede i over 40 år, har været af afgørende betydning for hans karriere – og liv.

Selvom Povl Dissings egne ord er i centrum, er bogen bygget op som en klassisk biografi og indeholder interviews med blandt andre Niels Hausgaard, Thomas Helmig, Steffen Brandt, Poul Krebs, Kjartan Arngrim fra Folkeklubben – og Povl Dissings venner og familie.

Om forfatteren

Jens Folmer Jepsen (født 1957) er forfatter, filminstruktør og tidligere direktør for Aarhus Festuge. Han står blandt andet bag ’Kongeriget’ og filmportrætter af C.V. Jørgensen og Klaus Rifbjerg.

Vind bogen

Bogen er udkommet  på forlaget Lindhardt og Ringhof 24. oktober 2022. Vejledende pris er 300 kroner. Du kan købe bogen på forlagets hjemmeside.

Lindhardt og Ringhof har sammen med SeniorNews  udloddet 3 eksemplarer af bogen.

Vindere er Hanne Madsbjerg, Brande, Niels Grønskov, Højbjerg og Ole Lyhne Christensen, København NV. 

Først publiceret: 16. november 2022
Artiklen er sidst opdateret 24. november 2022 kl. 9:55