Færre bliver skilt end nogensinde før

Danskernes skilsmisseprocent har aldrig været lavere, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

I 2019 så man en historisk lav skilsmisserate blandt danskerne.

Til døden os skiller er en frase, som flere gennem årene har taget til sig – i hvert fald, hvis man kigger på antallet af skilsmisser.

Tal fra Danmarks Statistik viser, at 12.454 danske ægteskaber endte i skilsmisse sidste år, og i 2019 var tallet historisk lavt, da kun 10.454 gifte par valgte at slutte deres ægteskab. Det svarer til en skilsmisseprocent på 35,38 %.

Anderledes ser det ud i perioden 2013-2016, hvor skilsmisseprocenten lå på hele 51,76 %. Det er altså en forskel på over 15 % og flere tusinde skilsmisser til forskel.

Er der en sammenhæng mellem skilsmisser og sex?

“Man skulle ikke tro at skilsmisseprocenten og omsætningen af sexlegetøj, har noget med hinanden at gøre. Men hos Mshop følger vi den tæt, da vi ser en meget interessant korrelation mellem netop de to variable,” siger Frederik Groth, direktøren for Mshop, der sælger sexlegetøj.

“Det er ikke mindre end et år siden at Berlingske kunne fortælle at salget af appstyrede vibratorer var steget med 115 % siden marts 2020, mens vi tidligere også selv har rapporteret, at danskerne gik amok i sexlegetøj på valentinsdag i 2021, hvor vi selv så en stigning i omsætningen på hele 452 % til forskel,” fortsætter han.

Først publiceret: 12. november 2022
Artiklen er sidst opdateret 11. november 2022 kl. 13:48

Se, hvad vi ellers skriver om:

, , og