Nu kan 1,2 mio. energi-kunder få hjælp til regningen

Tilmeldingen til indefrysnings-ordningen er klar og åbner digitalt, samtidig med at ordningen træder i kraft tirsdag 1. november.

Det er meget individuelt fra kunde til kunde, hvor stort et beløb af regningen, der skal betales som sædvanligt og hvor stort et beløb, der kan indefryses.

Danmarks største energiselskab, Andel Energi, har udviklet en digital løsning, der giver alle kunder mulighed for at gøre brug af ordningen.

Indefrysningsordningen er vedtaget af et bredt flertal i Folketinget og giver danske energikunder mulighed for at indefryse en del af deres energiregninger til senere betaling.

Selvom ordningen træder i kraft fra 1. november 2022, kan det dog variere, hvornår det enkelte energiselskab er klar til at ekspedere tilmeldinger til ordningen, men alle energiselskaber vil have åbnet for tilmelding senest 15. november.

Det betyder, at selvom dit energiselskab først åbner for tilmelding til ordningen senere, så vil du stadig kunne få indefrosset din ekstraregning fra den 1. november og frem.

Sådan fungerer ordningen

Indefrysningsordningen gælder alle regninger, der er udstedt i perioden 1. november 2022 frem til og med 31. oktober 2023 samt alle regninger, der indeholder forbrug for oktober 2022.

Ordningen er afdragsfri det første år. Herefter tilbagebetales det indefrosne beløb samt renter tilbage med faste betalinger over en periode på fire år.

For husholdninger er renten ca. 2 pct. Det udestående beløb kan når som helst tilbagebetales, hvis man ønsker at afslutte sin indefrysningsordning.

Sådan gør du

Tilmelding til ordningen sker via hjemmesiden andelenergi.dk/indefrys (åbner tirsdag 1. november).

Som alternativ til den digitale tilmelding sender Andel Energi i disse dage fysiske breve ud til de kunder, der via Borgerservice er registreret som fritaget for digital post.

Vedlagt brevet er en tilmeldingsblanket, der blot skal udfyldes og returneres til Andel Energi, hvis kunden ønsker at gøre brug af indefrysningsordningen.

Kilde: Andel Energi

Først publiceret: 31. oktober 2022
Artiklen er sidst opdateret 1. november 2022 kl. 8:01

Se, hvad vi ellers skriver om:

, , og