Spar penge: Sådan gør du huset klar til vinteren

Der er meget, man kan gøre for at gøre boligen klar til de kolde måneder. Gennemgå dit hjem, inden vinteren for alvor melder sin ankomst.

Foto: colourbox

Har man ikke mulighed for eller ønsker om at lave større investeringer i sin bolig, kan mere simple tiltag også nedbringe energiforbruget. Læs med herunder.

Tjek tætheden i dit hus

For husejere er der ofte skjulte potentialer for energioptimering. Derfor er det en god idé at gennemgå huset systematisk efter utætheder. Utætheder kan gøre det svært at holde på varmen i sin bolig.

Tjek vinduer og døre

Det er ikke altid nødvendigt med helt nye vinduer for at spare på energien. På SparEnergi.dk finder du en guide, så du kan tjekke døre og vinduer og se, hvad du kan gøre i dit hus.

Tjek isoleringen

Et velisoleret hus holder bedre på varmen, og med ekstra isolering bliver huset rarere at være i samtidig med, at man sparer på varmeregningen.

Tjek dit varmeanlæg

Med små justeringer kan du indstille dit varmeanlæg til at blive mere energibesparende. Se mere på SparEnergi.dk eller tal med din servicetekniker.

På Energistyrelsens hjemmeside SparEnergi.dk finder du en række guides til, hvordan boligen bliver vinterklar. Her finder du også Energistyrelsens råd til at spare på energien. Formålet er at hjælpe bl.a. husejerne med at skære toppen af energiregningen.

Kilde: ens.dk

Først publiceret: 28. oktober 2022
Artiklen er sidst opdateret 28. oktober 2022 kl. 9:49

Se, hvad vi ellers skriver om:

, , og