Sådan undgår du strømkrise på din mobiltelefon

De nye smarte smartphones kan alt i dag. Du kan gå på nettet med dem, se tv, skrive mail og små beskeder, og så er der ikke mindst de mange apps, som kan bruges til at mellem himmel  og jord.

Men på ét afgørende område, når de nye telefoner dog ikke de gamle mobiler til sokkeholderne. Det handler om batterilevetiden.

Når man bruger sin smartphone og alle dens muligheder, ja, så oplever man ofte, at den skal lades op… igen… og igen… og igen.

Det er der heldigvis råd for. Med lidt omtanke kan man godt holde liv i sin smartphone hele dagen, hvis man husker denne halve snes gode tips.

1.     Slå WIFI fra – Hvis du har slået WIFI fra uden for dit hjem, vil din mobil hele tiden forsøge at forbinde med et net i nærheden i stedet for.

2.     Luk alle apps du ikke bruger

3.     Undgå især streamingtjenester

4.     Sluk for bluetooth, når du ikke bruger det

5.     Slå lokationstjenester fra – den slags bruger meget strøm på at lokalisere din position via WIFI, GPS eller mobilnetværk.

6.     Slå 4G-netværket fra og brug 3G i stedet

7.     Skru ned for lysstyrken på din skærm

8.     Hvis du skal på campingtur eller vandreferie, så køb en billig ”dumb-phone” f.eks. fra Alcatel eller Nokia uden de store dikkedarer og hvor batteriet holder laaaang tid.

9.     Køb en lille fiks powerbank du altid kan have med i tasken.

10.   Hav din oplader med i tasken eller lommen. Får du kortvarig adgang til en lader, så sæt telefonen på flightmode, mens den lader. Så lader den mere effektivt.

Først publiceret: 11. april 2021
Artiklen er sidst opdateret 16. maj 2021 kl. 18:43

Se, hvad vi ellers skriver om: