Mette Frederiksen: Ekstra 5.000 kroner i ældrecheck

Statsminister Mette Frederiksen (S) præsenterede lørdag hos Faglige Seniorer i Hillerød forslag til, hvordan man kan hjælpe borgere med den stigende inflation. Se video fra mødet.

Mette Frederiksen: S vil give ekstra ældrecheck på 5.000 kroner.

Yderligere 5.000 kroner i ældrecheck næste år oveni de 5.000 kroner, som landets mest udsatte pensionister allerede har fået.

På et møde lørdag hos Faglige Seniorer i Hillerød præsenterede statsminister Mette Frederiksen (S) deres forslag til, hvordan man kan hjælpe borgere og virksomheder med den stigende inflation.

Blandt forslagene er blandt andet en skattefri ekstra ældrecheck på 5.000 kroner i 2023 til de pensionister, der har mindst.

Forslagene vil koste knap 2 milliarder kroner.

Seniorformand: Behovet er der

“Der er ingen tvivl om, at der er behov for en ekstra ældrecheck hos pensionister, der har allermindst. Pensionisterne er ekstremt pressede, og har – modsat så mange andre – ikke mulighed for at supplere folkepensionen med et job,” siger formanden for Faglige Seniorer i Nordsjælland, Peter Kay Mortensen, der havde arrangeret valgmødet.

På valgmødet deltog over 100 seniorer fra nordsjællland.

Valgmødet er del af Faglige Seniorers kampagne “Vi er ældre, der stemmer”, som skal få flere ældre til valgurnerne – eller brevstemme – til folketingsvalget 1. november.

Ved det seneste valg faldt valgdeltagelsen for de 60-69 årige med to procentpoint. For de 80-89 årige var faldet på 3,6 procentpoint, viser en undersøgelse fra Københavns Universitet.

Se video fra mødet her – mødet går igang på videoen efter et minut. KLIK

Huslejehjælp til lejere

Udover en en ekstra ældrecheck på 5.000 kroner foreslår Socialdemokratiet en midlertidig huslejehjælp på 5.000 kroner til 70.000 lejere i almene boliger, fremgik det af valgmødet.

De 5.000 kroner til huslejehjælp skal gå til de 70.000 almene husstande, som er “mest udfordrede af den høje inflation”.

Tilskuddet skal fordeles via boligorganisationerne til nedsættelse af huslejen i den pågældende bolig, lyder det i forslaget.

Præcis hvordan de 70.000 husstande skal udvælges, fremgår ikke.

Støtte til butikker

Desuden indeholder inflationspakken målrettet hjælp til butikkerne i små byer, som Jyllands-Posten beskrev fredag aften.

Butikkerne skal have mulighed for at søge direkte støtte. Socialdemokratiet foreslår, at det skal dreje sig om 100.000 kroner per butik. Det kræver dog, at butikken befinder sig i en by med maksimalt 2500 indbyggere.

Partiet vurderer at kunne give 700 butikker støtte.

Socialdemokratiet vil finansiere de i alt to milliarder kroner i inflationshjælp blandt andet ved at udskyde renoveringsprojekter i Landsbyggefonden for 350 millioner kroner.

Desuden hentes der penge fra reserver hos Erhvervsministeriet.

Læs mere om politik, ældrecheck og mange andre emner i SeniorNews. Danmarks eneste nyhedskanal til seniorer.

Nyhedsbrevet kommer hver morgen på mail. Det er gratis og fyldt med seniornyheder, konkurrencer og gode tilbud.

Først publiceret: 22. oktober 2022
Artiklen er sidst opdateret 22. oktober 2022 kl. 14:38

Se, hvad vi ellers skriver om:

, , og