Helle Thornings datter kønsopereret til mand

Helle Thorning-Schmidts barn, der i dag hedder Milo, har netop fået fjernet sine bryster, fortæller hun på Instagram, hvor hun også roser sin mor for hendes støtte.

Helle Thorning Schmidt har støttet sin datter hele vejen i sin forandring til mand. Foto: privat.

Helle Thorning-Schmidts datter, Camilla, har i lang tid heddet Milo, og definerer sig ikke længere hverken som dreng eller pige. Og nu har hun taget endnu et skridt på vejen, og har fået fjernet sine bryster. Det fortæller 23-årige Milo selv på Instagram, hvor hun også lægger et billede op af sig selv efter operationen.

Foto: privat/Instagram

I opslaget skriver Milo Kinnock bl.a.:  “Det er en vild tid. I går fik jeg endelig min top surgery. Noget jeg har drømt om længe. Kan love jer det ser godt ud. Kunne ikke være gladere – glæder mig til et glas bobler om et par uges tid – Og så er jeg også blevet nomineret til en rainbow award, som årets aktivist… Det gør mig så stolt, hvis det at jeg bruger min stemme giver mening for andre. Min søde mor er sørme også blevet nomineret – helt klart min bedste ally. Jeg håber sådan I vil stemme på os begge. Vi vil blive mega glade”.

Ros til mor

Det er ikke uden grund, at Milo Kinnock roser sin mor, Helle Thorning-Schmidt, i sit opslag. Den tidligere statsminister har nemlig været sit barns store støtte gennem årene fra transformationen fra Camilla til Milo. Det skrev Helle Thorning-Schmidt bl.a. om i sin bog, “Blondinens betragtninger”, som udkom sidste år.

”Milo definerer sig hverken som dreng eller pige. Nogle dage vågner hun op og føler sig som en dreng og andre gange som pige. Det må jeg jo bare respektere, fordi jeg elsker hende.”

”Lige i starten, da hun som 15-årig fik en erkendelse af at være mere interesseret i piger end i drenge, tænkte jeg først ”hvorfor har jeg ikke set det før” og så ”åh, det bliver måske lidt besværligt for hende”. Og det har jeg tænkt i mange situationer, for hun vælger en sværere vej end så mange andre. Hun vælger at gå klædt på sin egen måde, og det kan blive svært for hende som menneske.”

Stolt af sit barn

”Men jeg var også stolt af, at hun føler, at hun kan leve det liv, hun gerne vil, og tænkte på de mange, mange unge mennesker fra andre lande, som går og skjuler for deres forældre, hvem de i virkeligheden er, og alle de mennesker gennem historien, der har skullet skjule, hvem de elsker. Jeg er glad for, at vi bor i Danmark, og at vi som hendes forældre kan være med på den rejse. Jeg tror, hun har haft nemt ved at tale med os om det og altid har vidst, hvor vi stod, og kunnet regne med os”, sagde Helle Thorning-Schmidt sidste år til Alt For Damerne.

Helle Thorning-Schmidts barn bruger stadig pronomenet “hun”, men hun og hendes venner flyder frit mellem kønnene, og Helle Thorning-Schmidt føler, at hun hele tiden lærer noget nyt ved at tilbringe tid sammen med dem.

Jeg har lært af det

”Vi snakker om pronomener, krav til kvinders kroppe, seksualitet og seksualundervisning, hvad ja og nej betyder for unge kvinder. Hvordan kvinder stadig udskammer hinanden ved at slutshame – der er mange ting, de er optaget af, og som vi kan lære noget af.”

”Mange i min generation er irriterede over, at nu skal man beskrive sig selv som ciskønnet og forholde sig til pronomener og det ene og det andet. Jeg har lært, at det at lære noget nyt – også selv om jeg ikke forstår det i starten – kan være positivt og udfordrende for min hjerne”, siger Helle Thorning-Schmidt, der indrømmer, at det også har taget hende lang tid at blive dus med, at køn er flydende.

Læs mere om kendte, kongelige og mange andre emner i SeniorNews. Danmarks eneste nyhedskanal til seniorer.

Nyhedsbrevet kommer hver morgen på mail. Det er gratis og fyldt med seniornyheder, konkurrencer og gode tilbud.

Først publiceret: 12. oktober 2022
Artiklen er sidst opdateret 12. oktober 2022 kl. 14:35

Se, hvad vi ellers skriver om:

og