Kattene lider: Mangler desperat adoptionsfamilier

Dyrenes Beskyttelses 10 internater er fyldt op med katte, men adaptionsfamilierne udebliver. Internatchef er bekymret for, at det skyldes vores stigende leveomkostninger.

Det kan på sigt blive kritisk for de katte, som venter på nyt hjem. Så Dyrenes Beskyttelse håber meget, at folk vil tænke på deres lokale dyre-internat, hvis familien skal forøges med en kat.

Normalt ville sommerens højsæson for svigtede kæledyr synge på sidste vers, men travlheden er ikke blevet mindre på Dyrenes Beskyttelses ti internater.

Der er på nuværende tidspunkt så mange katte og killinger der venter på nye hjem, at flere af internaterne har måttet lukke for, at private kan indlevere deres katte.

– Vi har altid et par nødpladser hvis der kommer katte ind akut, dem afviser vi selvfølgelig ikke, men ud over det kan hverken Roskilde, Fyn eller Fuglebjerg Internat tage imod flere katte lige pt. Nordjyllands Internat er også tæt på at lukke for flere katte og Brande har pt. over 100 katte siddende, som er klar til nye hjem, så der er virkelig tryk på, fortæller Karina Fisker, Internatchef ved Dyrenes Beskyttelse.

Energikrisen en kattepine

Det er dog ikke antallet der bekymrer Karina Fisker mest, men mere det faktum at familierne der skal adoptere kattene på nuværende tidspunkt, kommer sjældnere. Kattene sidder meget længere tid og venter på deres nye hjem.

Dyrenes Beskyttelse frygter, at adoptionsfamilier udebliver på grund af energikrisen og stigende inflation.

– Vi er bekymrede for, at folk vælger kæledyrene fra på grund af økonomien. Priserne stiger på det meste på nuværende tidspunkt og et kæledyr er bestemt ikke gratis, hverken at anskaffe eller have. Desværre kan det på sigt blive kritisk for de katte, vi har siddende, som venter på nyt hjem. Så vi håber virkelig, at folk vil tænke på deres lokale internat, hvis familien skal forøges med en kat, siger Karina Fisker.

Killinger i akut nød

Det vælter stadig ind med kattekillinger som er i akut nød, men for at have plads til de mange svigtede og dumpede killinger og katte, er der brug for, at nogle af dem, der allerede er klar til adoption, får nye hjem. Internaterne har lige nu taget alle deres afdelinger i brug for at huse de mange beboere.

– Vi håber bare, at energikrisen ikke bliver en kattepine, afslutter Karina Fisker.

Læs mere om hunde, katte og mange andre emner i SeniorNews. Danmarks eneste nyhedskanal til seniorer.

Nyhedsbrevet kommer hver morgen på mail. Det er gratis og fyldt med seniornyheder, konkurrencer og gode tilbud.

Først publiceret: 25. september 2022
Artiklen er sidst opdateret 23. september 2022 kl. 13:52

Se, hvad vi ellers skriver om:

og